Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/04/2009

Την ώρα που το Σκάνδαλο των άγονων γραμμών- Παυλίδη βοά, η Κομισιόν δηλώνει άγνοια! || Πρωτοφανής απάντηση της Κομισιόν στον Δημήτρη Παπαδημούλη

Παρά τις τεράστιες επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό οι οποίες αυξάνονται γεωμετρικά κάθε χρόνο,  παρά τις πολυετείς δικαστικές έρευνες και τα επανειλημμένα δημοσιεύματα του τύπου και τις επώνυμες καταγγελίες για στημένους διαγωνισμούς στην ακτοπλοΐα, παρά την καταδικαστική απόφαση της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία, η Κομισιόν  εξακολουθεί να δηλώνει πλήρη άγνοια για την σκανδαλώδη κατάσταση που επικρατεί στις άγονες γραμμές της ελληνικής ακτοπλοΐας. 

Αυτό προκύπτει από γραπτή απάντηση της Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.  Στην ερώτηση του ο έλληνας ευρωβουλευτής ζητούσε να πληροφορηθεί,  εάν η Κομισιόν προτίθεται να διερευνήσει τις συνθήκες που επιδοτούνται συγκεκριμένες ακτοπλοϊκές γραμμές, καθώς και ποια είναι τα ποσά των κρατικών επιδοτήσεων που έχουν δοθεί ανά ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Στην απάντηση της η Κομισιόν οχυρώνεται  πίσω από την δικαιολογία ότι δεν έχει λάβει επίσημη καταγγελία  καθώς και από το γεγονός ότι «τα κράτη μέλη δεν έχουν υποχρέωση να γνωστοποιούν στην Επιτροπή δημόσιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών για θαλάσσιες ενδομεταφορές» και  περιορίζεται απλώς να αναφέρει ότι, «υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι εθνικές αρχές μπορούν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ. 3577/92 του Συμβουλίου της 7ης Δεκεμβρίου 1992 για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές (cabotage)».

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε:

"Για μια ακόμη φορά η νεοφιλελεύθερη Κομισιόν του κ. Μπαρόζο αποδεικνύεται "ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι", καθώς ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά προσκειμένου να υπερασπιστεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Άτεγκτη όταν πρόκειται να καρατομηθούν κοινωνικά δικαιώματα, όπως η συνταξιοδότηση των γυναικών ή να ξεπουληθεί όπως -όπως η δημόσια περιουσία, τυφλή και κουφή όταν πρόκειται να υπερασπίσει τους πολιτικούς της φίλους. Η πρωτοφανής σε προκλητικότητα απάντηση της Κομισιόν είναι ένας παραπάνω λόγος για να μαυριστεί στις Ευρωεκλογές η πολιτική Μπαρόζο και οι πάσης φύσεως υποστηρικτές της."

To Γραφείο Τύπου