Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/04/2009

Περιοδεία Αλ. Αλαβανου και αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, η υποψήφια ευρωβουλευτής Ελένη Σωτηρίου και τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ Αλέκος Καλύβης και Γιώργος Γαβρίλης επισκέφτηκαν σήμερα  τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ για τον φετινό αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία και συζήτησαν για τα προβλήματά τους.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Αλ. Αλαβάνος τόνισε:

«Για ορισμένους η Βουλή είναι δικαστήριο. Για εμάς είναι ορμητήριο πολιτικό, για να έρθουμε σε επαφή με την κοινωνία. Και θέλω να πω ότι, ενώ όλο αυτό τον καιρό αισθανόμουνα δικαστής, σήμερα κοντά στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αισθάνομαι πάλι βουλευτής.

Βέβαια η υπόθεση και των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά συνδέεται με τα σκάνδαλα. Και συνδέεται με μια μεγάλη στροφή που πρέπει να γίνει.

Τέρμα πια στο βούρκο Μανούση – Παυλίδη στην ακτοπλοΐα. Εθνική ακτοπλοΐα, κοινωνική ακτοπλοΐα, η οποία θα λειτουργεί με σύγχρονα σκάφη τα οποία θα είναι κατασκευασμένα από ελληνικά ναυπηγεία.

Στον Σκαραμαγκά δουλεύουν 1400 εργαζόμενοι. Άλλες χιλιάδες εργαζόμενοι επίσης απʼ έξω βγάζουν εδώ το ψωμί τους. Αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το κεντρικό ζήτημα σήμερα. Δηλαδή, η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, η εξασφάλιση της απασχόλησης και η αντιμετώπιση του κύματος ανεργίας που έρχεται και λόγω διεθνούς κρίσης αλλά και λόγω πολιτικής της Ν.Δ.

Θεωρούμε απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να ενδιαφέρεται για την αυτοκινητοβιομηχανία του Σαρκοζί και να δίνει όλα αυτά τα κίνητρα για τα τζιπ μεγάλου κυβισμού και να μην ενδιαφέρεται για να εξασφαλίσει παραγγελίες από το σιδηρόδρομο, από την ακτοπλοΐα, από την πολεμική βιομηχανία στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά ή σε άλλα ναυπηγεία. Σε αυτόν τον τομέα οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έντονες και δυναμικές, όχι μόνο εν όψει της Πρωτομαγιάς, αλλά για όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα που περνάμε.

-    Για να υλοποιηθούν οι προτάσεις κάνατε και άνοιγμα προς το χώρο του ΠΑΣΟΚ και των ψηφοφόρων του να σας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές για να υλοποιήσετε όλα αυτά..

Νομίζω ότι το άνοιγμα το έχουν κάνει οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Το έχουν κατανοήσει ότι μέσα από τις ευρωεκλογές πρέπει να βγει ένα μήνυμα στροφής προς την κοινωνία.

-    Πως κρίνετε αυτή την κόντρα που λαμβάνει πια πολύ μεγάλες διαστάσεις μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ 40 μέρες πριν τις εκλογές;

Νομίζω ότι και πολύ σωστά οι πολίτες, ανάμεσα στους οποίους και οπαδοί τους, έχουν γυρίσει την πλάτη σε αυτή την κόντρα εντυπωσιασμού. Διότι βλέπουμε δυστυχώς ότι έχει δημιουργηθεί  μια κατάσταση όπου συζητούν για σκάνδαλα, ανταγωνίζονται για τα σκάνδαλα, συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τα σκάνδαλα. Πιστεύω, όμως, ότι οι πολίτες το έχουν κατανοήσει, θέλουν και πρέπει να τιμωρηθούν όσοι έχουν υποπέσει σε ποινικές ευθύνες, αλλά δυστυχώς τα δύο κόμματα έχουν βρει και μια τέτοια διαδικασία  όπου μπορούν να απαλλάσσονται και να ξεχνιούνται.

Ελένη Σωτηρίου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει μια πολιτική που πλέον διαμορφώνει με πολύ καθαρό τρόπο δύο κόσμους: Ο ένας είναι ο κόσμος των λίγων και ο άλλος είναι ο κόσμος των φτωχών και των πολλών. Και υπάρχει μια κυβέρνηση επικίνδυνη γιατί ακριβώς εξυπηρετεί αυτή την πολιτική, είτε με νόμους και θεσμούς, είτε με πάρα πολλά σκάνδαλα.

Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα με πολύ καθαρό τρόπο. Να δυναμώσει η ενωτική ριζοσπαστική Αριστερά, να δυναμώσει και να ισχυροποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από τις ευρωεκλογές. Και αυτό γιατί  αυτό που εξυπηρετούμε και αυτό για το οποίο θέλουμε να αγωνιστούμε είναι οι ανάγκες των πολλών. Και πιστεύω ότι μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το σκηνικό που υπάρχει σήμερα.

Καρακίτσιος Βασίλης, Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά «ΤΡΙΑΙΝΑ»: Εμείς σαν εργαζόμενοι θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Κ.Ο  του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς τον κ. Αλαβάνο και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ διότι η παρουσία τους στο χώρο μας θα αναδείξει τα προβλήματα του ναυπηγείου, που, όπως του είπαμε πριν λίγο, είναι πολλά το τελευταίο διάστημα. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας.

To Γραφείο Τύπου