Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/06/2006

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2006, Πανελλαδική Ημέρα Δράσης του ΣΥΝ για την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας - Τουρκίας

Αφετηρία μιας ευρύτερης πολύμορφης καμπάνιας για την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών και στρατιωτικών δαπανών Ελλάδας- Τουρκίας αποτελεί η εξόρμηση που πραγματοποιούν σήμερα οργανώσεις και μέλη του ΣΥΝ σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτής της εξόρμησης κεντρικά στελέχη του κόμματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αλ. Αλαβάνο μοίρασαν σήμερα το πρωί στην πλ. Ομονοίας σχετικό φυλλάδιο με τίτλο «ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ - ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους τόνισε:

"Ναι.. Ομόνοια.. Λέξη που ταιριάζει με την ειρήνη".Ξεκινήσαμε σήμερα από δω μια μεγάλη καμπάνια του ΣΥΝ για τους εξοπλισμούς, προκειμένου να μάθει ο απλός κόσμος την αλήθεια. Κι επειδή το φυλλάδιο έχει τον τύπο του ερωτηματολογίου, δεν θέλω να σας δώσω τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. Σε μία όμως θα σας δώσω. Αρκεί να σκεφτούμε ότι με ένα F-16, το οποίο πέφτει στο Αιγαίο μπορούσαμε να κατασκευάσουμε 1200 αίθουσες σχολείων. Δυστυχώς ένα μεγάλο τμήμα της φορολογίας των εργαζομένων πηγαίνει σε εξοπλισμούς και πηγαίνει μέσα από εκεί στις τσέπες των αμερικανών, ιδιαίτερα, εμπόρων όπλων.

Πρέπει να σταματήσει αυτό. Εμείς προβάλουμε την θέση μας για στήριξη φυσικά όλων των δικαιωμάτων μας, αλλά ταυτόχρονα άμεση και αμοιβαία μείωση εξοπλισμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, πράγμα το οποίο θα ανακουφίσει πάρα πολύ ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου