Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/04/2009

Ομιλία Π. Τριγάζη, υπεύθυνου του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ σε συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας με θέμα τις ευρωεκλογές

Διεκδικούμε μια Ευρώπη της πλήρους απασχόλησης

Βαδίζουμε στις ευρωεκλογές με αισιοδοξία

Ο νεοφιλελευθερισμός δεν ενώνει, αλλά διαιρεί την Ευρώπη

Ο Πάνος Τριγάζης, υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, μίλησε σε συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας με θέμα τις ευρωεκλογές, τονίζοντας, μεταξύ άλλων:

Ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται προς τις ευρωεκλογές με αισιοδοξία, διεκδικώντας το όραμα μιας άλλης Ευρώπης και έναν άλλο ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δίνουμε το μάχη με την πεποίθηση ότι μπορούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας, της ειρήνης και της οικολογίας. Μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, να αλλάξουμε την Ελλάδα.  Συμπορευόμαστε με ισχυρές δυνάμεις της αριστεράς σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο. Στηρίζουμε τον ευρωπαϊκό συντονισμό των κοινωνικών κινημάτων. Είμαστε δύναμη ενότητας της αριστεράς και στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο νεοφιλελευθερισμός δεν ενώνει, αλλά διαιρεί την Ευρώπη και πρέπει να ηττηθεί. Θέλουμε μια Ευρώπη της πλήρους απασχόλησης, μια Ευρώπη κοινωνική. Θέλουμε οι ευρωπαϊκές κοινωνίες να απαλλαγούν από τον «κορσέ» του Συμφώνου Σταθερότητας. Θέλουμε ακόμα μεγαλύτερες αντιστάσεις, που θα μπορούσαν να φθάσουν και σε μια πανευρωπαϊκή απεργία απέναντι στην καπιταλιστική κρίση και τις προσπάθειες των κυρίαρχων κύκλων να φορτώσουν τις συνέπειές της στις πλάτες των εργαζομένων. Θέλουμε την κατάργηση του ΝΑΤΟ, που επίσης διαιρεί την Ευρώπη με τη διεύρυνσή του, την οποία στηρίζει και η Ν.Δ. αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

To Γραφείο Τύπου