Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/04/2009

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα και της υποψηφιας ευρωβουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Σωτηρίου, σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Teleperformance

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σωτηρίου, στα πλαίσια των δράσεων και επισκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ σε χώρους εργασίας με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμμετείχαν σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της TELEPERFORMANCE στην Καλλιθέα και μεταξύ άλλων δήλωσαν:

Αλέξης Τσίπρας:

«Το σύγχρονο προλεταριάτο βρίσκεται στις επισφαλείς συνθήκες εργασίας. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι στη χώρα μας δουλεύουν δίχως συνδικαλιστικά ή ασφαλιστικά δικαιώματα, σε εργασιακές συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, με συμβάσεις δίμηνες ή τετράμηνες των 400 ή 600 ευρώ που αναγκάζονται διαρκώς να ανανεώνουν υπό το φόβο ότι δεν θα τους τις ανανεώσουν ξανά.  Και εμείς θέλουμε να βρεθούμε κυρίως δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους  και πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη σήμερα η αριστερά να σταθεί δίπλα στους επισφαλώς εργαζόμενους, να στηρίξει τις διεκδικήσεις τους, τους αγώνες τους, να στηρίξει την προσπάθειά τους να έχουν συλλογική συνδικαλιστική δράση. Διότι η δημοκρατία και οι νόμοι μας σταματάνε στις πύλες της εργασίας. Δεν περνάνε μέσα στους εργασιακούς χώρους και όταν κάποιοι αγωνίζονται και συνδικαλίζονται απολύονται, όπως έγινε στην συγκεκριμένη επιχείρηση, ή στη χειρότερη περίπτωση δέχονται απειλές και επιθέσεις, όπως η επίθεση που δέχτηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, που έχει γίνει ένα σύμβολο. Είναι το σύμβολο της φετινής εργατικής πρωτομαγιάς».

Ελένη Σωτηρίου:

«Ήρθαμε εδώ για να αφουγκραστούμε τους νέους ανθρώπους που ζουν έναν εργασιακό μεσαίωνα. Η γενιά των 700 ευρώ, οι νέες και οι νέοι που για το δικομματισμό δεν επιτρέπεται να έχουν φωνή, για εμάς είναι ο σκληρός πυρήνας της πολιτικής μας. Ο σκληρός πυρήνας μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας που θα ανατρέψει συθέμελα το εργασιακό, το κοινωνικό και το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα γίνει ακόμη περισσότερο η φωνή όσων δεν τους επιτρέπεται να έχουν φωνή».

To Γραφείο Τύπου