Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/04/2009

Σοβαρές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Πάργας

Ερώτηση Θ.Λεβέντη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Νοσεί σοβαρά το Κέντρο Υγείας στην Πάργα. Η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα  στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής, τα οποία θα ενταθούν με την έναρξη της τουριστικής περιόδου με τους χιλιάδες επισκέπτες που θα βρεθούν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα:

•    Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό. Στο Κ.Υ. υπηρετούν μόνο δυο ειδικευμένοι γιατροί και ειδικευόμενοι γιατροί προσωρινά αποσπασμένοι από το Κ.Υ. Θεσπρωτικού.

•    Σοβαρή έλλειψη νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ακτινολογικό εργαστήριο να μην λειτουργεί, ενώ υποχρεώσεις νοσηλεύτριας  ασκεί μαία.

•    Από τις έξι θέσεις πληρώματος ασθενοφόρου καλυμμένες είναι μόνο οι δύο. Αυτό έχει  ως αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα να μην καλύπτουν όλο το 24ωρο τις ανάγκες του Κ.Υ.

•    Ελλείψεις σε Διοικητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.

Επειδή το Κέντρο Υγείας Πάργας οδηγείται σε απαξίωση από την αδυναμία της Πολιτείας να δώσει λύσεις άμεσα στα υπαρκτά προβλήματα, που οδηγούν σε υποβάθμιση τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•    Τι μέτρα θα πάρει άμεσα για την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε το Κ.Υ. να λειτουργήσει με προϋποθέσεις που θα μπορεί να προσφέρει υψηλής στάθμης υγειονομική περίθαλψη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της καλοκαιρινής περιόδου;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ