Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/05/2009

Επιτακτική ανάγκη λύσης των σοβαρών προβλημάτων που βιώνει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Επίκαιρη ερώτηση Α.Φιλίνη προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες, που ζούνε και δραστηριοποιούνται στις περιοχές Κεραμεικού, Μεταξουργείου και Ψυρρή χαρακτηρίζεται εκρηκτική. Η παραμονή τους σε περιοχές όπως η πλατεία Θεάτρου είναι πλέον αδύνατη, η ποιότητα ζωής τους καθημερινά υποβαθμίζεται, ενώ τα προβλήματα, αντί να επιλύονται, συνεχώς διογκώνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ» που αγωνίζεται για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας από το 1997 σημειώνει ορισμένα από τα κυριότερα προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση, όπως η διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, η πορνεία, η υγιεινή σε διαμερίσματα του κέντρου, η μη επαρκής λειτουργία του Κέντρου Περίθαλψης Αστέγων, οι άθλιες συνθήκες διαμονής των μεταναστών και η εκμετάλλευσή τους.

Η επίλυση των παραπάνω σοβαρότατων προβλημάτων απαιτεί πολιτική βούληση, σοβαρή συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων σε όλα τα επίπεδα αυτοδιοίκησης, καθώς και ένα συνολικό πρόγραμμα παρεμβάσεων.

Κατόπιν των ανωτέρω:     

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Ποιος είναι ο σχεδιασμός και προγραμματισμός της κεντρικής διοίκησης για την επίλυση των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας;

2.    Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε για την επίλυση των προβλημάτων δημόσιας υγείας, πρόνοιας, περίθαλψης, υγιεινής και ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας;

Η ερωτώσα βουλευτής

Άννα Φιλίνη