Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/05/2009

Δήλωση Δ.Στρατούλη, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με την προωθούμενη από τον Υπουργό Μεταφορών «υποχρεωτική εφεδρεία» 3.000 εργαζομένων στον ΟΣΕ

Σχετικά με την προωθούμενη από τον Υπουργό Μεταφορών «υποχρεωτική εφεδρεία» 3.000 εργαζομένων στον ΟΣΕ ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ έκανε την εξής δήλωση:

Η «υποχρεωτική εφεδρεία» που προωθεί ο κ. Στυλιανίδης στέλνοντας 3.000 υπαλλήλους του ΟΣΕ ηλικίας άνω των 50 ετών στο σπίτι τους με το 70% του μισθού τους αποτελεί ουσιαστικά κρυμμένη απόλυσή τους έναντι «πινακίου φακής».

Η «υποχρεωτική εφεδρεία» εργαζομένων του ΟΣΕ εντάσσεται στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση και ξεπούλημα του ΟΣΕ. Οδηγεί σε κατάργηση θέσεων εργασίας και σε καταδίκη των ασφαλιστικών ταμείων σε οικονομική καταστροφή. Σημαίνει νέο μοντέλο ακόμα πιο ελαστικών εργασιακών σχέσεων και μετατροπή των εργαζομένων σε «διαθέσιμους» και «εφέδρους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει κατηγορηματικά αυτή την αντεργατική και αντικοινωνική πρόταση της κυβέρνησης καλεί τους εργαζόμενους του ΟΣΕ να αντισταθούν στην εφαρμογή της και τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε ενεργητική αλληλεγγύη στον αγώνα τους.

Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ δεν είναι στρατιώτες να μπαίνουν σε εφεδρεία, ούτε άλογα που κάποιοι ασυνείδητοι τα σκοτώνουν όταν γεράσουν. Είναι εργαζόμενοι με κατοχυρωμένα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

To Γραφείο Τύπου