Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/06/2006

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της Ε.Σ.Υ.Ε. για την ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2006, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Τα στοιχεία αυτά, παρότι υποεκτιμημένα κατά 3-4% σε σχέση με τα πραγματικά, αποδεικνύουν ότι η ανεργία στη χώρα μας παραμένει αρκετά υψηλότερα από αυτή της ευροζώνης και εξακολουθεί να είναι γένους θηλυκού και νεαρής ηλικίας.

Το γεγονός ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης το ίδιο διάστημα τρέχουν στη χώρα μας με ρυθμούς διπλάσιους της ευροζώνης και ότι αυτό δεν συνοδεύεται με αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας, αποδεικνύει ότι οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, που είναι συνέχεια των αντίστοιχων της προηγούμενης στον τομέα της αυτό, είναι αναποτελεσματικές και αδιέξοδες, Διαχειρίζονται και δεν αντιμετωπίζουν την ανεργία. Ανακυκλώνουν τους ανέργους μοιράζοντας μια θέση ανεργίας ανά δύο και δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι οι άνεργοι θέλουν δουλειές και αξιοπρεπή επιδόματα ανεργίας και όχι ευχολόγια και στατιστικές αλχημείες.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου