Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/05/2009

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ, σχετικά με τη διακίνηση του φυλλαδίου ΔΗΚΝΙ μέσα από κρατικούς λειτουργούς και δημόσιες δομές

Επί των ημερών της ΝΔ το είδαμε και αυτό.

Ο πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης των γιατρών της ΝΔ που συγχρόνως είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Τσούκαλος με έγγραφο του προς τους Διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων διακινεί φυλλάδιο της κυβερνητικής παράταξης ΔΗΚΝΙ προτρέποντάς τους ως άλλος κομισάριος, να το παραδώσουν σε δραστήριους γιατρούς, μέλη της ΝΔ, για μοίρασμα!!!

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς στις ενέργειες αυτές!!

Το περιεχόμενο του φυλλαδίου παρουσιάζει « Αγώνα που δικαιώθηκε» και είναι ψευδέστατο.

Τόσο η ΔΗΚΝΙ όσο και η ΠΑΣΚΕ σε όλη τη διετή διάρκεια του αγώνα των νοσοκομειακών  γιατρών για αξιοπρέπεια, μισθό και ώρες εργασίας, έκαναν ακριβώς ό,τι έπρεπε για να ξεπουλήσουν του αγώνα τους.

Δεν είναι δυνατόν εκ των υστέρων να επιχειρούν ιδιοποίηση του αγώνα άλλων.

Είναι πρωτάκουστο το Νο 1 των γιατρών της ΝΔ να θεωρεί και να ταυτίζει τους Διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων με  τον κομματικό μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος. Σε τέτοια απελπισία έχουν περιέλθει; Έτσι ξεδιάντροπα; Πού βρισκόμαστε μήπως γυρίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και δεν το έχουμε καταλάβει;

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του κατά τα άλλα λαλίστατου κ. Αβραμόπουλου.

Το κίνημα όλων των εργαζομένων στην υγεία, θα δώσει τη δική του απάντηση με οργανωτική ενότητα, με ενίσχυση των ταξικών του χαρακτηριστικών και συνεχή αγώνα για την ανατροπή της δικομματικής νεοφιλελεύθερης συναίνεσης.

Τμήμα Υγείας