Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/01/2005

Μήνυμα του Προέδρου Αμπάς στον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο

Ο Πρεσβευτής της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Αμπντελχαμίντ επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΥΝ, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέκο Αλαβάνο και το μέλος της Π.Γ. Πάνο Τριγάζη, υπεύθυνο για την Εξωτερική Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις. Ο κ. Αμπντελχαμίντ ενημέρωσε τον ΣΥΝ για την επιτυχημένη διεξαγωγή των προσφάτων εκλογών στη Παλαιστίνη και την σημαντική συμφωνία του Προέδρου Αμπάς με συγκεκριμένες Παλαιστινιακές οργανώσεις για εκεχειρία ενός μηνός στην ένοπλη δραστηριότητα τους.

Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης επέδωσε στον Αλ. Αλαβάνο μήνυμα του Προέδρου Αμπάς όπου αναφέρεται:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε σε σας προσωπικά, στην Κεντρική Επιτροπή και στα μέλη του κόμματος σας τις θερμές ευχαριστίες μας για τα συγχαρητήρια που μας απευθύνατε.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την περηφάνεια μας για τις σχέσεις φιλίας που μας συνδέουν με το κόμμα σας, και επίσης την υψηλή εκτίμηση μας για την ιστορική στάση αλληλεγγύης που τηρείτε υπέρ του λαού μας στην αδιάκοπη προσπάθεια του για την πραγματοποίηση της δίκαιης και στρατηγικής ειρήνης στην περιοχή μας. Της ειρήνης που θα βασίζεται στις αποφάσεις της διεθνούς νομιμότητας που αφορούν την Παλαιστίνη, και ιδιαίτερα στον Οδικό Χάρτη που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το ψήφισμα 1515. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να φτάσουμε στην επιδιωκόμενη ειρήνη που θα εγγυάται την ασφάλεια για όλους, και θα εξασφαλίζει στο λαό μας την επανάκτηση και άσκηση των αναφαίρετων εθνικών δικαιωμάτων του για ελευθερία, για επιστροφή, για αυτοδιάθεση, και για την ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα της 4/6/1967.

Σας επαναλαμβάνω τις θερμές ευχαριστίες και την εκτίμηση μας, και ευχόμαστε σε σας προσωπικά υγεία και ευτυχία, και στο φίλο κόμμα σας περαιτέρω πρόοδο και επιτυχία».

To Γραφείο Τύπου