Skip to main content.
06/05/2009

Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία – δήλωση Θ.Γκοτσόπουλου για τις 20.000 θέσεις εργασίας

Με το προτεινόμενο τριετές πρόγραμμα απασχόλησης η κυβέρνηση δημιουργεί μια μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στους Δήμους και ένα οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα.

Τα 120.000.000 ? που υπολογίζεται να είναι η ετήσια επιβάρυνση για τους ΟΤΑ (70-75% της συνολικής δαπάνης) είναι δυσβάσταχτο βάρος για την εξαιρετικά άσχημη οικονομική τους κατάσταση.

Παράλληλα οι 20.000 και περισσότεροι εργαζόμενοι θα ζητήσουν με το τέλος της τριετίας, και δικαίως, τη μονιμοποίησή τους δημιουργώντας νέα γενιά ανέργων-συμβασιούχων, ευάλωτων στις προεκλογικές καμπάνιες και υποσχέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτή τη λογική και προτείνουμε τη δημιουργία σταθερών μόνιμων θέσεων εργασίας στους Δήμους, που θα καλύπτουν πάγιες ανάγκες τους και θα επιδοτούνται για ένα χρονικό διάστημα από την κεντρική εξουσία. 

Το πρόβλημα της ανεργίας που προκαλεί η εντεινόμενη οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με επιπόλαια-συγκυριακά γιατροσόφια που δημιουργούν χειρότερα μελλοντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Θόδωρος Γκοτσόπουλος-μέλος ΔΣ ΚΕΔΚΕ
Για την «Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία»

6 Μαίου 2009