Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/04/2009

Οικοδομικός Συνεταιρισμός ξερίζωσε δενδρύλλια από αναδασωτέα περιοχή στα Καλύβια Αττικής

Ερώτηση Θ.Λεβέντη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Δήμος Καλυβίων σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Λαγονησίου πραγματοποίησε δενδροφύτευση 1000-1200 δέντρων σε λόφο στην περιοχή Λαγονήσι-Κιτέζα, ο οποίος κάηκε το περασμένο καλοκαίρι. Ο συγκεκριμένος λόφος έχει χαρακτηρισθεί δασικός με την 1395/24-4-2000 απόφαση του Δασάρχη Λαυρίου και αναδασωτέος με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής στις 26-1-2009.

Όπως σημειώνει στο δελτίο τύπου, ο Δήμος Καλυβίων: ¨Πριν από λίγες μέρες, διαπιστώσαμε ότι όλα τα δέντρα  που φυτέψαμε είχαν ξεριζωθεί, γεγονός  που καταγγείλαμε δημόσια. Στις 27-3-2009 λάβαμε εξώδικη δήλωση του ʽΑστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού, η Ελληνική Πίνδος, Συν. Π.Ε.¨, όπου μεταξύ άλλων  ομολογούν κυνικά και χωρίς κανένα ενδοιασμό ότι: ¨προέβημεν εις την κατά όρους του νόμου, αποκατάστασιν των πραγμάτων, εκριζώσαντες και απορρίψαντες εκτός της περιοχής τα φυτευθέντα δενδρύλλια¨.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•    Τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα, ώστε η ανωτέρω αναδασωτέα περιοχή να δενδροφυτευθεί  πάλι και σε τι ενέργειες έχει προβεί για να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες σε αυτούς που έχουν προβεί στην εκρίζωση των δενδρυλλίων;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ