Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/05/2009

Ερώτηση - Παρέμβαση του Δ. Παπαδημούλη στην Επιτροπή για δημιουργία μονάδας δεματοποίησης και αποθήκευσης αστικών αποβλήτων στο Δήμο Τρίπολης.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης με ερώτηση-παρέμβαση φέρνει στην Επιτροπή το θέμα της δεματοποίησης και αποθήκευσης των αστικών αποβλήτων.

Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισε με την υπ' αριθμό 3051/19.12.2008 πράξη «τη δημιουργία μονάδας δεματοποίησης συμπιεσμένων μη επικίνδυνων αστικών απορριμμάτων και προσωρινής αποθήκευσης αυτών» στο Δήμο Τρίπολης του Νομού Αρκαδίας. Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή που επιλέχθηκε είναι μια έκταση 50 στρεμμάτων δασικού χαρακτήρα στη θέση Αη Γιάννης της περιοχής του τοπικού διαμερίσματος Παλλαντίου του Δήμου Τρίπολης. Σύμφωνα με την αρχαιολογική υπηρεσία και το Επιμελητήριο Βιωσιμότητας, η επιλεγείσα θέση δεν είναι κατάλληλη, διότι είναι αρχαιολογικός χώρος και πολύ κοντά σε αυτή βρίσκεται η λίμνη Τάκα, προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης των υδάτων.

Είναι η Επιτροπή ενήμερη για τη χωροθέτηση μονάδας δεματοποίησης και αποθήκευσης απορριμμάτων στο χώρο αυτό;

Έχει ενημερωθεί σχετικά με την έγκριση σχετικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων;

Είναι σύμφωνη με την κοινοτική νομοθεσία για τα απόβλητα η προτεινόμενη μέθοδος δεματοποίησης και η προσωρινή αποθήκευση των αποβλήτων για διάρκεια 5-10 ετών;».

To Γραφείο Τύπου