Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/05/2009

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και η βουλευτής Αʼ Αθηνών, Άννα Φιλίνη, αναφερόμενοι στην συναινετική από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ψήφιση της σκανδαλώδους τροπολογίας για τη συγκρότηση της Ανώνυμης Εταιρίας «Αναπτυξιακός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδας» έκαναν την παρακάτω δήλωση:

«Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αδίδακτοι από τη φορολογική ασυλία που θέσπισαν στην κερδοσκοπική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας και από τα πρόσφατα σκάνδαλα, με πρώτο αυτό του Βατοπεδίου, προχώρησαν σήμερα από κοινού, μετά από μία δευτερεύουσα, για τα μάτια του κόσμου,  κυβερνητική τροποποίηση, στην ψήφιση μιας χαριστικής και σκανδαλώδους τροπολογίας σε όφελος της ιεραρχίας της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία αυτή συγκροτείται Ανώνυμη Εταιρεία με μοναδικό μέτοχο και διαχειριστή την Εκκλησία, η οποία υποκαθιστά τις δημόσιες αρχές στην ανάληψη, επίβλεψη, μελέτη και κατασκευή έργων του ΕΣΠΑ και συμπράξεων με άλλους δημόσιους φορείς, ενώ η Ανώνυμη Εταιρεία αυτή θα χρηματοδοτείται από το δημόσιο από το οποίο μπορεί να παίρνει και προσωπικό που θα πληρώνει το κράτος! Οδεύουμε λοιπόν, με τη βούλα του νόμου και τη δικομματική συναίνεση, στην Εκκλησία Α.Ε., για «νόμιμα» και πολλά, με δημόσιο και κοινοτικό χρήμα, θρησκευτικά real estate.  Δοξάστε τους !»

To Γραφείο Τύπου