Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/05/2009

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της Γερμανικής Αριστεράς

Κατά τη διάρκεια της διήμερης -8 και 9 Μαΐου- περιοδείας του στη Γερμανία ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Kλάους Έρνστ, Αντιπρόεδρο της Γερμανικής Αριστεράς στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας.

Μετά τη συνάντηση ο Αλ. Τσίπρας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις

Θα ήθελα να αναφερθώ σε τρία θέματα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Θα σταματήσουμε Μπαρόζο-Αλμούνια

Πρώτον ότι έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη για τους λαούς της Ευρώπης εκλογική αναμέτρηση. Στις 7 Ιουνίου οι λαοί της Ευρώπης καλούνται να στείλουν το λογαριασμό στις δύο πολιτικές οικογένειες, στην ευρωπαϊκή δεξιά και στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία που, με τις επιλογές τους, έχουν βυθίσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες στην μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Στις 7 Ιουνίου οι λαοί της Ευρώπης έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα μήνυμα τόσο ισχυρό, ώστε να ανακόψει τη διάθεση του κ. Μπαρόζο και του κ. Αλμούνια, να συνεχίσουν χέρι – χέρι αμετανόητοι το καταστροφικό τους έργο.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Τα μαθαίνουμε από τη Γερμανία- Να μην αυτοεξευτελίζεται το Kοινοβούλιο

Το δεύτερο που θέλω να τονίσω είναι ότι ευτυχώς που στη Γερμανία λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η δικαιοσύνη για να μαθαίνουμε κι εμείς πώς μοιράζουν τα κόμματα εξουσίας στη χώρα μας το δημόσιο χρήμα, γεμίζοντας παράλληλα με μίζες τα κομματικά τους ταμεία. Δεν είναι πάντως καθόλου τυχαίο πως κάθε φορά που αποκαλύπτεται στη Γερμανία ένα σκάνδαλο διαφθοράς, μαύρου χρήματος με μίζες για την ανάληψη κρατικών προμηθειών, όλοι κοιτάνε να βρουν τους αποδέκτες στη χώρα μας.

Το τρίτο που θέλω να επισημάνω, είναι ότι σε κανένα σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος δεν αποφασίζουν για την αθωότητα ή την ενοχή των πολιτικών προσώπων οι βουλευτές, ώστε κάθε φορά, ανάλογα με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να βγάζουν λάδι τους συναδέλφους τους.

Αυτή η κωμωδία πρέπει να τελειώνει και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη διατήρησή της. Ο Πρωθυπουργός αλλά και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση στην πρόταση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αυτοεξευτελισμός του Κοινοβουλίου και της πολιτικής ζωής είναι, δυστυχώς, δική τους επιλογή. Δεν είναι όμως στο χέρι τους να συνεχίζουν για πολύ να υποτιμούν τη  νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

To Γραφείο Τύπου