Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/05/2009

Μην τους πετάτε μαζί με τα σκουπίδια! || δελτίο Τύπου βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με πληροφορίες που εντέχνως διαρρέουν στον Τύπο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του παλιού Εφετείου στην οδό Σωκράτους, όπου εδώ και μήνες βρήκαν καταφύγιο άστεγοι μετανάστες και πρόσφυγες, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων παραγόντων  κατά τη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους των μετανευστικών οργανώσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά αναλγησία και ξενοφοβικά σύνδρομα, με επιχειρήσεις-σκούπα προσπαθεί να κουκουλώσει  την ανυπαρξία πολιτικής της, χαϊδεύοντας ταυτόχρονα τα αυτιά  του ακροδεξιού ακροατηρίου της.

Η ελληνική πολιτεία κατέχει τα πρωτεία απανθρωπιάς στην Ευρώπη, δίνοντας μόνο 1% άδεια παραμονής στο σύνολο του αριθμού των αιτήσεων για άσυλο και αναγκάζοντας τους πρόσφυγες να στοιβάζονται σε εγκαταλελειμμένα κτήρια ή να ζουν στη βροχή και στο κρύο, πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι.

Δεν λύνεται κανένα πρόβλημα με την εκδίωξη όσων έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στο κτίριο του Εφετείου (αφημένο να καταρρέει εδώ και 8 χρόνια, με ευθύνη του Δημοσίου, που δεν επιδίωξε όλο αυτό τον καιρό να το αξιοποιήσει).Όσοι εκδιωχθούν απλά θα αναζητήσουν σε άλλες περιοχές ένα χώρο να καταφύγουν αφού το κράτος δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του.

Αντί για αστυνομικές επιχειρήσεις που υποκινούν ρατσιστικές συμπεριφορές και ενθαρρύνουν τους φασίστες να αποτολμούν όλο και πιο επιθετικές δράσεις όπως η αυριανή συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες στην Ομόνοια, είναι απαραίτητο επιτέλους η κυβέρνηση να δημιουργήσει ανθρώπινους χώρους υποδοχής και διαμονής  των μεταναστών. Αυτή είναι η μοναδική πραγματική λύση.

O ΣΥΡΙΖΑ  εκφράζει τη απόλυτη αντίθεσή του σε εκδηλώσεις που στοχοποιούν μετανάστες και  καλλιεργούν στη κοινή γνώμη κλίμα μισαλλοδοξίας ,φανατισμού και ρατσισμού .Συμπαρατάσσεται  δε ,με όλες του τις δυνάμεις ,με τις αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες πολιτών, τις ενώσεις των προσφύγων και των μεταναστών και τις κοινωνικές οργανώσεις στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, και ενάντια στο ρατσισμό.                                                                                                         

Aθήνα 8  Μαΐου 2009

Oι βουλευτές

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

ΤΑΣΟ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΝΙΑΣ

To Γραφείο Τύπου