Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/07/2006

Οι κ.κ. Καραμανλής και Σιούφας καλύπτουν την καταλήστευση των πολιτών από το "των καρτέλ" των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών

Ο Π. Λαφαζάνης μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση του κ. Κ. Καραμανλή με τον κ. Δ. Σιούφα και τις δηλώσεις του τελευταίου, υπογράμμισε τα εξής:

«Δεν ξέρουμε τι συζήτησαν στη σημερινή εφ’ όλης της ύλης συνάντησή τους οι κ.κ. Κ. Καραμανλής και Δ. Σιούφας. Αν, όμως, συμπεράνουμε από τις καθησυχαστικές δηλώσεις του κ. Δ. Σιούφα, που ακολούθησαν τη συνάντηση, φαίνεται ότι τόσο ο κ. Πρωθυπουργός όσο και ο Υπ. Ανάπτυξης είτε εμπαίζουν τον ελληνικό λαό είτε βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.

Διότι την ώρα που οι καταναλωτές λεηλατούνται και στενάζουν από το πρωτοφανές «ράλλυ» των τιμών στη βενζίνη και τα πετρελαιοειδή, αλλά και το γενικότερο κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά, η κυβέρνηση χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης αυτοεπαινείται και αυτοεγκωμιάζεται. Η αλήθεια, όμως, δεν κρύβεται και βοά.

Η κυβέρνηση καλύπτει απολύτως την άγρια αισχροκέρδεια του «καρτέλ» των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας πετρελαίου, το οποίο, εκμεταλλευόμενο τις διεθνείς τιμές και την απαράδεκτη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, κερδοσκοπεί, καταληστεύοντας τον ελληνικό λαό».

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου