Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/05/2009

Δηλώσεις Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στη Γερμανία

photo Ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Βερολίνο και το Μόναχο όπου συναντήθηκε με μέλη και φορείς της ελληνικής κοινότητας και μίλησε σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις.

Σε δηλώσεις του ο Αλ. Τσίπρας τόνισε: «Δεν μας ενδιαφέρει τόσο το να διατηρήσουμε το μαγαζάκι μας ή τόσο να διατηρήσουμε τις θέσεις μας ή τους ευρωβουλευτές μας. Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να έχουμε μια πολύ μεγάλη αύξηση που θα δημιουργήσει έναν μικρό πολιτικό σεισμό.

Είμαι βέβαιος πάντως ότι σε κάθε περίπτωση το βράδυ των εκλογών  ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράψει το μεγαλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα που έχει ποτέ καταγράψει ο χώρος μας σε εκλογική αναμέτρηση.»

Επίσης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο συναντήθηκε με τον Kλάους Έρνστ, Αντιπρόεδρο της Γερμανικής Αριστεράς στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε: Οι στόχοι μας είναι κοινοί. Να αλλάξουμε την Ευρώπη, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια άλλη ευρωπαϊκή προοπτική για την Ευρώπη των λαών και όχι την Ευρώπη των τραπεζιτών

To Γραφείο Τύπου