Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/01/2005

Για τις δηλώσεις του Υπ.Οικονομίας και Οικονομικών

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. και υπεύθ. Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών, κ.Αλογοσκούφη, ο Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και Υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση, πίσω από το μανδύα της «ήπιας προσαρμογής», προωθεί μια νέα λιτότητα σε βάρος των εισοδημάτων των εργαζομένων και των κοινωνικών παροχών και αθετεί όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της προς τους οικονομικά αδύνατους.

Αξιοποιεί το ασφαλιστικό των τραπεζών για να ανοίξει την «κερκόπορτα» για γενικότερες δυσμενείς αλλαγές σε βάρος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των ασφαλισμένων.

Με αφορμή το ωράριο των καταστημάτων προετοιμάζει αλλαγές των εργασιακών σχέσεων, με στόχο τη μεγαλύτερη ελαστικοποίησή τους και ουσιαστικά την κονιορτοποίησή τους, ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι η δημόσια κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας χρειάζεται στήριξη και ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση. Οι εργασιακές σχέσεις απαιτούν ρυθμίσεις που να στοχεύουν στην πλήρη απασχόληση, και όχι στην περαιτέρω απορύθμιση τους.

Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει ριζικά αντίθετους και στο κοινωνικό και στο πολιτικό πεδίο, εφόσον θα επιμείνει στην προώθηση αυτών των νεοφιλελεύθερων επιλογών. Ο κ. Αλογοσκούφης δεν θα πρέπει να ξεχνά, ότι όποιος σπέρνει αντικοινωνικούς ανέμους, θερίζει πάντα κοινωνικές θύελλες».

To Γραφείο Τύπου