Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/05/2009

Συνέντευξη του Ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, Δημ. Παπαδημούλη, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Θ. Σιαφάκας) για τις πολιτικές εξελίξεις

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Θ. Σιαφάκας) για τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής

Ο κ. Καραμανλής το έκανε  για να αποφύγει να έλθουν, όπως λένε πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, υποθέσεις από τη δικαιοσύνη στη Βουλή και για τα άλλα «ευώδη» σκάνδαλα .Για να κρύψει αυτόν τον «τύπο» που λέγεται Παυλίδης, όσο μπορεί, από τα μάτια της κοινής γνώμης.  Γιατί πρόκειται για τον 151ο στυλοβάτη της κυβέρνησης Καραμανλή.   Με ανοιχτή Βουλή ο κ. Παυλίδης θα άναβε βεγγαλικά στο προαύλιο της Βουλής λέγοντας «αφού με αθωώσατε φίλοι μου της ΝΔ, με γραμμή του Μαξίμου, γιατί να παραιτηθώ;». 

Για την επιχείρηση δικομματικής πόλωσης

 Η πόλωση είναι μια κλασσική μικροπολιτική μέθοδος των προηγούμενων δεκαετιών. Την  μετέρχεται πρωτίστως ο πρωθυπουργός, διότι είναι ο πιο στριμωγμένος αλλά συμπράττει  και ο Γ. Παπανδρέου. Προσπαθούν να αυξήσουν τη συσπείρωση του κομματικού στρατεύματός τους. Αυτή η προσπάθεια δεν θα περάσει, όπως και η προσπάθεια να παρουσιαστούν ως δύο αντιδιαμετρικά αντίθετοι κόσμοι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.  Στο Ευρωκοινοβούλιο, οι δύο πολιτικές οικογένειες –η Ευρωδεξιά στην οποία ανήκει η ΝΔ και οι Σοσιαλιστές στους οποίους ανήκει το ΠΑΣΟΚ- εψήφισαν μαζί στο 97% των ψηφοφοριών που έγιναν  για μεγάλα θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, προστασίας του περιβάλλοντος κλπ. 

Για την παραίτηση Βερελή

 Με εντυπωσιάζει μια αντίφαση.  Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επαινούν τον κ. Βερελή, για την παραίτησή του, αλλά ο ίδιος είπε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να τον μεταπείσει ώστε να μην παραιτηθεί.  Δεν μπορούν και οι δύο πλευρές να έχουν δίκιο.  Η αίσθησή μου είναι ότι, καθώς  ο κ. Βερελής είχε μιλήσει στο παρελθόν για κεντροδεξιά σενάρια και  για υπουργούς κοινής αποδοχής μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι μια τροχιοδεικτική βολή  που δείχνει μια κινητικότητα στο χώρο της ευρύτερης κεντροδεξιάς και της οποίας ας περιμένουμε τη συνέχεια. 

Για τις ευρωεκλογές

Διεκδικούμε τις τελευταίες εβδομάδες, μέχρι τις Ευρωεκλογές, να γίνει ουσιαστικός, πολυφωνικός,  πολιτικός διάλογος, και όχι δικομματικός καυγάς: για το πού πάει η Ευρώπη και πού πάει η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Γιατί 27 χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρώπη με ισχυρές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις,  είμαστε ουραγοί στα «καλά» και από τους πρώτους στα «κακά» μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

To Γραφείο Τύπου