Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/05/2009

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τη Διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΙΖΙΚΟ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΟΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΙΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, ο Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ και o Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ,  συναντήθηκαν σήμερα με τον κ. Θωμά Στάμου,  Πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), την κα Ιωάννα Παναγιωτακοπούλου, Γεν. Διευθύντρια του Οργανισμού, και την κα Εύη Καϊλά, Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση από την πλευρά του Προέδρου για την πορεία και το έργο του ΟΕΚ και αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων.

Μετά τη συνάντηση, ο Παν. Λαφαζάνης και ο Δημ. Στρατούλης, έκαναν την παρακάτω δήλωση:

Τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την τόνωση της καταρρέουσας οικοδομικής δραστηριότητας, αποτελούν μια πραγματική «τρύπα στο νερό». Δεν μπορεί να υπάρξει αναζωογόνηση της οικοδομής και της απασχόλησης σε αυτήν, όσο ο ΟΕΚ υποχρηματοδοτείται από το δημόσιο και δεν διαδραματίζει ένα νέο αναβαθμισμένο ρόλο στην κάλυψη των αναγκών λαϊκής στέγης.

Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας χρειάζεται, ειδικά μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, μια ριζική αναβάθμιση και ένα ριζικό επαναπροσανατολισμό του ρόλου και της στρατηγικής του, με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση, πρώτα απʼ όλα και κυρίως, των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων, ιδιαίτερα των ανέργων, των χαμηλόμισθων και της νεολαίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, προτείνει και διεκδικεί:

To Γραφείο Τύπου