Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/05/2009

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σχετικά με την χθεσινή ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ

Η χθεσινή ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους ΟΤΑ επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, όσα κατά καιρούς έχουμε καταγγείλει για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και των ρουσφετολογικών προσλήψεων στο Δημόσιο.

Για μια ακόμη φορά και από τα πιο επίσημα χείλη διαπιστώνεται ότι για να χτυπηθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο και για να αξιοποιηθούν οι προσλήψεις για την απόκτηση εκλογικής πελατείας, πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών βαφτί-ζονται ως έκτακτες και απρόβλεπτες και ότι για την κάλυψη πάγιων αναγκών προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με STAGE, με συμβάσεις έργου κλπ.

Εάν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούσε τους συμβα-σιούχους προκειμένου να παρακάμψει το ΑΣΕΠ και να κάνει τα ρουσφέτια της, η σημερινή της Ν.Δ. χρησιμοποιεί τα STΑGE και τις συμβάσεις έργου για την παράκαμψη του ΑΣΕΠ.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θεωρεί ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη πολιτική που, εκτός των άλλων, υποβαθμίζει την αποτελεσματική λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών, αντιμετωπίζει κατά τρόπο ρουσφετολογικό και με κομματικά κριτήρια τις προσλήψεις και έχει επιπτώσεις στο σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.

Η κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό και η ενιαία μόνιμη σχέση ερ-γασίας με προσλήψεις μέσα από το ΑΣΕΠ αποτελεί την μόνη επιλογή, που δυστυχώς οι δυνάμεις του δικομματισμού τον 21ο αιώνα πεισματικά συνεχί-ζουν να αρνούνται.

Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης