Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/07/2006

Για την άρνηση των Τραπεζιτών να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για την συλλογική σύμβαση εργασίας των Τραπεζοϋπαλλήλων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Οι Τραπεζίτες ενθαρρυμένοι από τις κυβερνητικές -χαριστικές γι' αυτούς- ασφαλιστικές ρυθμίσεις, από τα υπέρογκα και προκλητικά κέρδη τους σε βάρος του ελληνικού λαού, που τον απομυζούν ως σύγχρονοι νόμιμοι τοκογλύφοι, αλλά και από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Γκαργκάνα, που ονειρεύεται τη μετατροπή της χώρας σε κοινωνικό νεκροταφείο, προχώρησαν σήμερα σε νέο αντιδημοκρατικό πραξικόπημα.

Για να εκβιάσουν την ΟΤΟΕ να δεχτεί να υπογράψει μια συλλογική σύμβαση ντροπής, που να εξυπηρετεί τα δικά τους και μόνο συμφέροντα, αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους νόμους και το Σύναγμα της χώρας μας.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να το παίζει Πόντιος Πιλάτος, όταν μέσω των Τραπεζών στις οποίες έχει ακόμη παρέμβαση το Δημόσιο, θα μπορούσε, αν ήθελε, να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη.

Οι Τραπεζοϋπάλληλοι και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας πρέπει να δώσουν ένα καλό μάθημα στην οικονομική χούντα των αχόρταγων Τραπεζιτών.

Οι φοιτητές δείχνουν τον δρόμο.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου