Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/05/2009

Σχόλιο Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Κ. Καραμανλή μετά την επίσκεψή του στο Υπ. Ανάπτυξης

ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ»,  ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ ΝΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Κ. Καραμανλή, μετά την επίσκεψή του στο Υπ. Ανάπτυξης, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

Μετά τον κ. Γ. Παπανδρέου, ανακάλυψε και ο κ. Κ. Καραμανλής την «πράσινη οικονομία» κι έγινε ένθερμος οπαδός της «πράσινης ανάπτυξης». Και οι δύο, όμως, ακολουθούν καταϊδρωμένοι τους προσανατολισμούς των νέων κυρίαρχων αμερικάνικων κύκλων που προσβλέπουν στις«πράσινες» τεχνολογίες για να αναζωογονήσουν τον καπιταλισμό και την παγκόσμια αμερικάνικη ηγεμονία.

Το τι αντιπροσωπεύει η «πράσινη ανάπτυξη» για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., φάνηκε στην πράξη την τελευταία 20ετία, όπου η χώρα, στο όνομα των «πράσινων» οραμάτων τους υπέστη τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία της.

Το «πράσινο» στις πολιτικές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τίποτε άλλο από το εύπεπτο φραστικό άλλοθι για την πλήρη και απόλυτη παράδοση του ενεργειακού τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειακών αγωγών, στα μεγάλα εγχώρια και πολυεθνικά συμφέροντα, για ένα ακόμα πιο κερδοσκοπικό ενεργειακό μοντέλο, για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στις τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των ηλεκτρικών τιμολογίων, με την ενίσχυση των ήδη πανίσχυρων καρτέλ που κυριαρχούν στον ενεργειακό χώρο.

Όσο περισσότερο η ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, μιλάνε για «πράσινη» ανάπτυξη, τόσο πιο επίφοβοι γίνονται για να επιφέρουν τη χαριστική βολή σε ό,τι πράσινο και περιβαλλοντικά βιώσιμο έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για μια εναλλακτική πρόταση δημόσιου ελέγχου του στρατηγικού τομέα της ενέργειας, και μια σχεδιασμένη, υπό δημόσιο έλεγχο, ραγδαία ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο πλαίσιο ενός βιώσιμου, οικολογικού, μη σπάταλου ενεργειακού μοντέλου, που θα υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα μιας νέας προοδευτικής ανάπτυξης και του κόσμου της εργασίας.

To Γραφείο Τύπου