Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/05/2009

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ 24 ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. Πιο δραστήριος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναδεικνύεται με σημαντική απόσταση ο πιο δραστήριος από τους 24 Έλληνες ευρωβουλευτές για το σύνολο της θητείας, με 979 ερωτήσεις, 6 εκθέσεις, 3 γνωμοδοτήσεις και 170 παρεμβάσεις στην Ολομέλεια.

Με βάση τα επίσημα στατιστικά δεδομένα που τηρούν οι υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου και δημοσιεύουν στο διαδίκτυο, για το χρονικό διάστημα των από 20.07.2004 έως 07.05.2009, όποτε και διακόπηκαν οι εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου ενόψει των ευρωεκλογών, τα αντίστοιχα ποσοτικά στοιχεία, ανά πολιτικό κόμμα, αλλά και για κάθε συγκεκριμένο ευρωβουλευτή, σε ό,τι αφορά τις καταχωρημένες ερωτήσεις, τις εγκεκριμένες από το Ευρωκοινοβούλιο εκθέσεις και γνωμοδοτήσεις, καθώς και τις παρεμβάσεις στην Ολομέλεια, έχουν ως εξής:

Σημειώνεται ότι από την ηλεκτρονική διεύθυνση

http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/search.do?country=GR&language=EL  μπορεί κανείς να ενημερωθεί και για το περιεχόμενο των συγκεκριμένων παρεμβάσεων και των 24 ελλήνων ευρωβουλευτών, έτσι ώστε να συνεκτιμηθεί, εκτός από την "ποσοτική" και η ποιοτική διάσταση του έργου τους.

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία των ευρωβουλευτών είναι πενταετής και ολοκληρώνεται στις 13/07/2009.

Οι προσεχείς ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουνίου 2009 και σε αυτές θα εκλεγούν 22 Έλληνες ευρωβουλευτές, δύο λιγότεροι απ' ό,τι σήμερα, μετά την αναλογική μείωση που συμφωνήθηκε από τις Κυβερνήσεις.

Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας των ευρωβουλευτών ανά πολιτικό κόμμα:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

εν ενεργεία ευρωβουλευτές

αποχωρήσαντες ευρωβουλευτές

ΠΑΣΟΚ

εν ενεργεία ευρωβουλευτές

αποχωρήσαντες ευρωβουλευτές

ΚΚΕ

εν ενεργεία ευρωβουλευτές

αποχωρήσασα ευρωβουλευτής

ΣΥN

ΛΑΟΣ

εν ενεργεία ευρωβουλευτής

αποχωρήσας ευρωβουλευτής

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη πανευρωπαϊκή έρευνα που δημοσιεύθηκε στην έγκυρη γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν» καθώς και πολλά άλλα ΜΜΕ, ο Δ.Παπαδημούλης αναδείχθηκε στους τρεις πιο δραστήριους από το σύνολο των ευρωβουλευτών των 27 κρατών-μελών

http://www.liberation.fr/politiques/0101563580-le-palmares-des-deputes-europeens

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε:

«Δουλέψαμε μαζί με τους συνεργάτες μου σκληρά και συλλογικά. Ο απολογισμός μας τίθεται στην κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των πολιτών. Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και της κάλπης στις 7 Ιουνίου είναι απλό. Με έναν βουλευτή κάναμε πολλά. Με περισσότερους, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.»

To Γραφείο Τύπου