Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/05/2009

Περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα στο Αιγάλεω - Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στην περιοχή του Αιγάλεω Ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε την εμπορική περιοχή του Αιγάλεω και συνομίλησε με εμπόρους.

Αμέσως μετά δήλωσε:

«Τράπεζα ειδικού σκοπού για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις»

«Ο εμπορικός κόσμος στενάζει. Πάνω από ένα δις ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές, πάνω από 1,5  εκ. οι εγγεγραμμένοι στον Τειρεσία και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να μοιράζει χρήμα στις τράπεζες, 28 δις ? δίχως όρους και εγγυήσεις και να έχει ένα ταμείο εγγυοδοσίας που δανειοδοτεί μόνο τις εύρωστες επιχειρήσεις. Πρέπει να υπάρξει άμεσα αλλαγή στρατηγικής. Δεν αρκεί κανείς να μιλάει διαρκώς για τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, που είναι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Πρέπει να τις στηρίξει κιόλας. Και κυρίως πρέπει να τις στηρίξει με συγκεκριμένες προτάσεις.

Εμείς ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή να δημιουργηθεί τράπεζα ειδικού σκοπού για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και να σταματήσει αυτή η ασυδοσία των τραπεζών απέναντι στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Στις 7 του Ιούνη πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα ισχυρό. Ένα μήνυμα που να φτάσει στην κυβέρνηση, στο κυβερνητικό επιτελείο και να είναι ένα μεγάλο «φτάνει πια» μ΄ αυτή την πολιτική που δίνει τα πάντα στους λίγους και ισχυρούς, στους προνομιούχους του χρήματος και αφήνει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να στενάζει και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι στην οικονομική κρίση.

•    ΓΙΑ ΕΛΑΙΩΝΑ

«Ο εμπορικός κόσμος του Αιγάλεω δεν θα έχει τον ανταγωνισμό με ένα γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο που θα έριχνε τον τζίρο των καταστημάτων εδώ πάνω από 60% - Χώρου πρασίνου και μαζικού αθλητισμού γύρω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού»

Και να λοιπόν που η γη δεν είναι επίπεδη και σταθερή. Είναι στρογγυλή και γυρίζει. Και να λοιπόν που μπορεί να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού,  χωρίς να γίνει ένα γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο 75 χιλ. τ.μ. στον Ελαιώνα.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι ιδιαίτερα περήφανοι, όχι μόνο γιατί θα αποκτήσουν ένα στολίδι, αλλά και γιατί το γήπεδό τους δεν θα συμπαρασύρει οικονομικά συμφέροντα, επιχειρηματικά συμφέροντα και επιδιώξεις. Θα είναι καθαρό, και από άποψη οικονομική και από άποψη περιβαλλοντική.

Κυρίως όμως, ιδιαίτερα ευτυχείς πρέπει να είναι οι πολίτες της Αθήνας, οι κάτοικοι του Αιγάλεω, ο εμπορικός κόσμος του Αιγάλεω, που δεν θα έχει τον ανταγωνισμό με ένα γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο που θα έριχνε τον τζίρο των καταστημάτων εδώ πάνω από 60%.

Κυρίως περήφανοι και ευτυχείς πρέπει να είναι οι πολίτες της Αθήνας. Οι πολίτες της Αθήνας που θα έχουν τη δυνατότητα ενός ελεύθερου χώρου, χώρου πρασίνου και μαζικού αθλητισμού γύρω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Όπως επίσης πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι και ο χώρος στο Γουδή και ο χώρος στο Ελληνικό που πρέπει να γίνουν μητροπολιτικά πάρκα.

Ο αγώνας για το περιβάλλον είναι ένας αγώνας που έρχεται μέσα από ρήξεις με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.  Σήμερα όλοι όσοι το προηγούμενο διάστημα επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένοι. Και σ΄ αυτή τη σύγκρουση ήμασταν μόνοι μας. Ήμασταν το μόνο πολιτικό κόμμα.

Ο πιο εκτεθειμένος απ΄ όλους όμως είναι ο δήμαρχος της Αθήνας. Ο δήμαρχος της Αθήνας που σήμερα αξιοθρήνητος πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες της Αθήνας πώς είναι δυνατόν πριν λίγους μήνες να έλεγε άλλα και σήμερα να παρουσιάζει τον εαυτό του ως υπερασπιστή του έργου για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Οι πολίτες έχουν και κρίση και την ωριμότητα να αποφασίζουν. Και στις 7 του Ιούνη θα δώσουν την απάντησή τους σε όλους. Ώστε μετά τις 7 του Ιούνη να οργανωθούν κι άλλο οι αγώνες και οι διεκδικήσεις, προκειμένου αυτή η πόλη που δεν έχει ανάσες, αυτή η αβίωτη τσιμεντούπολη να γίνει μια πόλη όπου οι κάτοικοί της θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, χώρους αναψυχής, χώρους ανάσας.

To Γραφείο Τύπου