Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/05/2009

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ

photo photo


δείτε το βίντεο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα για τη χθεσινή απρόκλητη σύλληψη από την ιταλική αστυνομία δύο Ελλήνων φοιτητών, στελεχών της νεολαίας της ΚΟΕ και εκλεγμένων εκπροσώπων της Αριστερής Ενότητας στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων τους.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν δεκάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον Ιταλό πρέσβη, αποτελούμενη από τον βουλευτή Θ. Δρίτσα και από εκπρόσωπο της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, του εξήγησε ότι οι φοιτητές συνελήφθησαν ενώ συμμετείχαν σε ειρηνική συγκέντρωση φοιτητών και πανεπιστημιακών στο Τορίνο κατά της «Συνόδου των Πρυτάνεων του G8».

Του επεσήμανε επίσης ότι η σύλληψη ήταν βίαιη, όπως αποδεικνύει και η σχετική ιατροδικαστική έκθεση, και ότι η κατηγορία για «αντίσταση κατά της αρχής» είναι παντελώς αβάσιμη, όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από το οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύουν οι ιταλικές εφημερίδες και οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Ο Ιταλός πρέσβης δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τις ιταλικές αρχές προκειμένου να τους μεταφέρει τη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη και κακομεταχείριση των δύο φοιτητών, καθώς και το αίτημα για απόσυρση κάθε κατηγορίας.

Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε και στο Ιταλικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

To Γραφείο Τύπου