Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/05/2009

Η βουλευτής Βʼ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσα με τις υποψήφιες του ευρωψηφοδελτίου Ντιλέκ Χαμπίπ, Ντίνα Ταχταλίδου και κλιμάκια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Νομό Ροδόπης

Τη Δευτέρα 18 Μάη ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών της 7ης Ιούνη κλιμάκια της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νομού Ροδόπης με τη βουλευτή Βʼ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσα και τις υποψήφιες του ευρωψηφοδελτίου Ντιλέκ Χαμπίπ από τη μειονότητα της Θράκης και τη Ντίνα Ταχταλίδου συνδικαλίστρια του ιματισμού και της κλωστοϋφαντουργίας, συναντήθηκαν με κατοίκους, αγρότες, εργαζόμενους, φορείς και οργανισμούς του νομού Ροδόπης (ΙΚΑ και ΟΑΕΔ) και περιόδευσαν στο Δήμο Μαρώνειας. Επίσης έδωσαν συνέντευξη τύπου σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, όπου ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να υπάρξει δυναμική εκπροσώπηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην ευρωβουλή, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και στις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, που συρρικνώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, που επιβάλλουν τον αποδεκατισμό και αφανισμό των παραγωγικών τάξεων, που ξεπουλούν ότι δημόσιο υπάρχει, που καταστρέφουν  το περιβάλλον και όλα αυτά για να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων και οι ανάγκες των πολλών να πέφτουν στον Καιάδα.

 Η βουλευτής στη συνάντηση με την Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Ροδόπης τόνισε ότι: «Είναι απαράδεκτη η αποσύνδεση παραγωγής από την επιδότηση και η πολιτική της μετακίνησης του 50% αυτής από τον πρώτο πυλώνα στο δεύτερο από τις 1/1/2010 για την παραγωγή καπνού, ειδικά για ένα νομό που οι απασχολούμενοι είναι χιλιάδες και για αρκετά χωριά είναι μονοκαλλιέργεια. Αβέβαιο είναι το μέλλον για τους αγρότες μας αν δεν γίνει ριζική αναθεώρηση της ΚΑΠ που θα διασφαλίσει άμεσα το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και μετά το 2013. Όσα αφορούν τα χρήματα που καταβάλουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους οι παραγωγοί, ζητήσαμε να επιστραφούν τα ποσά που έχουν πληρώσει από το 2007 οι αγρότες, διότι αυτό είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας, όπως γίνεται στα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. και το ΥΠΑΑΤ πρέπει να το ξεκαθαρίσει άμεσα και να μη δημιουργεί σύγχυση. Οι αγρότες μας δεν μπορούν να αντέξουν άλλο το αυξημένο κόστος παραγωγής και θα έπρεπε να υπάρξει ένας μακροχρόνιος εθνικός σχεδιασμός για τον αγροτικό τομέα, ώστε να ανακάμψει η οικονομία της χώρας και να μείνει ζωντανή η ύπαιθρος».

Στη συνάντηση με τους κτηνοτρόφους η βουλευτής ανέφερε ότι: «Η απουσία στήριξης των παραγωγών μας, η λειτουργία των καρτέλ και η έλλειψη των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να σταματήσουν οι παράνομες ελληνοποιήσεις ζώων αλλά και γαλακτοκομικών προϊόντων, συρρικνώνουν το εισόδημα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι περισσότεροι καταχρεωμένοι στις τράπεζες. Μέσα σʼ αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση πρέπει να παγώσουν για μία τριετία όλες οι οφειλές τους στην ΑΤΕ, για να μην υπάρξει αφανισμός του κλάδου. Θέλουμε επάρκεια εγχώριων πιστοποιημένων αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και όχι εισαγόμενα αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας.»

Το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που βρέθηκε στο ΙΚΑ Κομοτηνής συζήτησε με τους εργαζόμενους των stage του Ασφαλιστικού Οργανισμού που είναι ανασφάλιστοι λόγω των επιλογών προσλήψεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία με ασφάλιση, δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητεί και να το παραβιάζει, δημιουργώντας πολιτική ομηρία ειδικά στις νέες και στους νέους .

To Γραφείο Τύπου