Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/07/2006

Απαράδεκτη η αδράνεια της Ευρώπης για το Παλαιστινιακό

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τον Παλαιστίνιο Πρεσβευτή

Η νέα κρίση στις Ισραηλινό-Παλαιστινιακές σχέσεις και οι τραγικές ευθύνες που έχουν δημιουργήσει για τον παλαιστινιακό πληθυσμό στη Γάζα οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ήταν το αντικείμενο σημερινής συζήτησης αντιπροσωπείας του ΣΥΝ από τους Πάνο Τριγάζη και την Αλίκη Παπαδομιχελάκη με τον Παλαιστίνιο Πρεσβευτή Σεμίρ Αμπού Γκαζάλεχ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις ενέργειες της κυβέρνησης του Ισραήλ, που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και την δημοκρατία. Σε καμία περίπτωση -τόνισε- οι ενέργειες αυτές δεν δικαιολογούνται από την απαγωγή και την ομηρία του Ισραηλινού στρατιώτη, την οποία όλες οι φιλειρηνικές δυνάμεις καταδικάζουν. Αντίθετα, μπορεί να οδηγήσουν σε γενικευμένη σύγκρουση με καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για τον Παλαιστινιακό αλλά και για τον Ισραηλινό λαό.

Ο ΣΥΝ και το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς προγραμματίζουν τις δικές τους δραστηριότητες για την εκτόνωση της κρίσης και την επιστροφή στο δρόμο των ειρηνευτικών διαδικασιών για λύση του Παλαιστινιακού, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και προς αυτή την κατεύθυνση η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί, τερματίζοντας την σημερινή της απαράδεκτη αδράνεια.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου