Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/05/2009

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με την ομιλία της Υπουργού Απασχόλησης στο ΙΚΑ Αγίας Σοφίας

Σχετικά με την ομιλία της Υπουργού Απασχόλησης στο ΙΚΑ Αγίας Σοφίας, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το ΙΚΑ και οι πάνω από 5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του δεν μπορούν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση ως κάδρα προεκλογικών πυροτεχνημάτων.

Στο ΙΚΑ υπάρχουν σήμερα 3.500 κενές οργανικές θέσεις εργαζομένων που η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει με 1.000 νέα παιδιά που προσελήφθηκαν σε αυτό με προγράμματα stage, δηλαδή είναι ανασφάλιστα μέσα στον οργανισμό που υποτίθεται ότι είναι ο σημαιοφόρος του αγώνα κατά της ανασφάλιστης εργασίας.

Είναι ντροπή για τη χώρα μας το 70% των συνταξιούχων του ΙΚΑ να παίρνει σήμερα συντάξεις κάτω από 600 ευρώ το μήνα. Δεν είναι δυνατόν να ζήσει σήμερα ο συνταξιούχος με 20 ευρώ την ημέρα.

Δεν είναι επίσης σωστό οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους για υπηρεσίες υγείας, γιατί το ΙΚΑ τους καλύπτει μόνο ένα μικρό ποσοστό των δαπανών υγείας τους.

Η δημόσια κοινωνική ασφάλιση δεν χρειάζεται ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά στήριξη και αναβάθμιση των συντάξεων και κυρίως των κατώτερων και των παρεχόμενων υπηρεσιών των κλάδων υγείας της.

To Γραφείο Τύπου