Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/05/2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕ: ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, παραβρέθηκε στη συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΣΕ έξω από τα γραφεία του Οργανισμού στην Καρόλου και στη συνέχεια στην πορεία που ακολούθησε στο Υπουργείο Απασχόλησης.  Ο Παν. Λαφαζάνης κατά το σύντομο χαιρετισμό του στη συγκέντρωση, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Αυτή την ώρα η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ, ένα σύγχρονο, ανασυγκροτημένο, ενιαίο και 100% δημόσιο ΟΣΕ σε μια μη «απελευθερωμένη» σιδηροδρομική αγορά.

Ένα δημόσιο ενιαίο ΟΣΕ ικανό να αναλάβει ένα μεγάλο αναπτυξιακό, οικολογικό και κοινωνικό ρόλο για την συγκρότηση ενός σύγχρονου καθολικού σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα, με προσιτές τιμές.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο αγώνα των εργαζομένων του ΟΣΕ. Ο ενωτικός σας αγώνας με τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού μπορεί να ματαιώσει τα κυβερνητικά σχέδια και να ανοίξει ελπιδοφόρους προοδευτικούς δρόμους για την ανασυγκρότηση του ΟΣΕ.

Στη μισθωτική εφεδρεία δεν θα περάσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Σε εφεδρεία και αποστρατεία θα περάσει η κυβέρνηση και συνολικά ο δικομματισμός. Οι 12 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΣΕ αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για μια καινούργια αναγεννητική προοπτική του ΟΣΕ και των εργαζομένων στον Οργανισμό!

To Γραφείο Τύπου