Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/05/2009

Στα Ιωάννινα το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το βουλευτή Επικρατείας Γιάννη Μπανιά και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Κώστα Μπασιούκα

Τις φυλακές Ιωαννίνων επισκέπτεται σήμερα το πρωί το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το βουλευτή Επικρατείας Γιάννη Μπανιά και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Κώστα Μπασιούκα.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται από χθες στο νομό Ιωαννίνων στο πλαίσιο περιοδείας στην Ήπειρο, επισκέφθηκε τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και συζήτησε με τους εργαζόμενους και με τη διοίκηση.

Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία ο Γιάννης Μπανιάς αναφέρθηκε στα γενικά πολιτικά ζητήματα και στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κώστας Μπασιούκας από τη μεριά του  στάθηκε ιδιαίτερα στα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και στους αγώνες που έγιναν για να μην γκρεμιστεί το Ξενία, να μη ν κατασκευαστεί το υπόγειο πάρκινγκ στο κέντρο των Ιωαννίνων κλπ.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Ελληνικό όπου συναντήθηκε με την επιτροπή κατοίκων οι οποίοι αγωνίζονται εναντίον της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή. Παρά τις αρχικές προτάσεις έξι κατάλληλων περιοχών για τη δημιουργία ΧΥΤΑ, η νομαρχία και το ΥΠΕΧΩΔΕ με αδιαφανείς διαδικασίες αποφάσισαν για την εγκατάστασή του στο Ελληνικό υποκύπτοντας σε συμφέροντα και μη λαμβάνοντας υπόψη την ακαταλληλότητα του εδάφους στην περιοχή. Δε δίστασε μάλιστα να χρησιμοποιήσει και δυνάμεις καταστολής όταν οι κάτοικοι αντέδρασαν στην περιβαλλοντική καταστροφή μη λαμβάνοντας υπόψη την εναλλακτική τους πρόταση για εγκατάσταση σε άλλο χώρο.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Πρέβεζα.

To Γραφείο Τύπου