Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/07/2006

Σχετικά με τις σημερινές "διευκρινίσεις" του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Ο κ. Τσιτουρίδης, μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του για "νυστέρι" στις πρόωρες συντάξεις, με τις σημερινές διευκρινίσεις του όχι μόνο δεν καθησυχάζει τους παλιούς ασφαλισμένους, αλλά ομολογεί ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει έναν νέο καιάδα για τους νέους ασφαλισμένους.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να διορθώσει τις ασφαλιστικές αδικίες που επέβαλαν για τους νέους παλαιότερες κυβερνήσεις της και διατήρησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τις μεγαλώνει ακόμα περισσότερο αφού ο περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για τους εργαζόμενους στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά και για τους ανάπηρους θα ισχύσουν για τη νέα γενιά των ασφαλισμένων.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι δεν μπορεί το μέλλον της νέας γενιάς να είναι η μερική σύνταξη, η μερική αμοιβή και η μερική απασχόληση, που της επιφυλάσσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά η πλήρης και σταθερή απασχόληση, με λιγότερες ώρες εργασίας και με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου