Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/05/2009

Σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Απασχόλησης για την έναρξη καταβολής της εφʼ άπαξ ενίσχυσης στους συνταξιούχους ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, έκανε το εξής σχόλιο:

Η κυβέρνηση αφού πάγωσε τις επικουρικές συντάξεις για όλους τους συνταξιούχους και τις κύριες συντάξεις όσων συνταξιούχων παίρνουν το μήνα πάνω από 1100 ?, έχει το θράσος να παρουσιάζει τα μικρά εφʼ άπαξ βοηθήματα που δίνει φέτος σε όσους συνταξιούχους παίρνουν μηνιαίες συντάξεις κάτω από 1100 ευρώ, ότι τους δίνουν περισσότερα χρήματα από όσο εάν έπαιρναν κανονικές ποσοστιαίες αυξήσεις.

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση παρουσιάζει «το κρέας ως ψάρι» για να ξεγελάσει τους συνταξιούχους, προσπαθώντας να αποκρύψει ότι τα μικρά βοηθήματα, που θα δώσει φέτος, δίνονται εφʼ άπαξ  μόνο μία φορά και δεν θα ενσωματώνονται στις βασικές συντάξεις τους.

Η πραγματικότητα όμως είναι μια και κανείς πλέον δεν μπορεί να την καμουφλάρει. Ότι είναι  ντροπή για την χώρα μας και για τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, που οι 7 στους 10 συνταξιούχους παίρνουν σήμερα συντάξεις κάτω από 600 ? το μήνα και λιγότερο από 20 ? την ημέρα, τα οποία φυσικά δεν τους φτάνουν για να καλύψουν στοιχειωδώς βασικές  ανάγκες επιβίωσης τους.

Οι συνταξιούχοι έχουν μοναδική ευκαιρία στις ευρωεκλογές να μαυρίσουν με την ψήφο τους τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που οι κυβερνήσεις τους τους μαύρισαν τη ζωή και να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ για νʼ αλλάξει το πολιτικό τοπίο και οι εφαρμοζόμενες αντικοινωνικές πολιτικές.

To Γραφείο Τύπου