Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/05/2009

Επίσκεψη κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές Ιωαννίνων

Τις φυλακές Ιωαννίνων επισκέφτηκε σήμερα, 22/5/09, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής το βουλευτή Επικρατείας Γιάννη Μπανιά και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Κώστα Μπασιούκα στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τη διεύθυνση στην οποία εξέθεσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το σωφρονιστικό σύστημα. Επεσήμανε ιδιαίτερα το ζήτημα της ανάγκης για ισονομία ανάμεσα στους κρατουμένους και την επαναφορά των 3/5 για όλους. Συναντήθηκε ακόμη και συνομίλησε με 6μελή αντιπροσωπεία των κρατουμένων. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε τον υπερπληθυσμό των φυλακών καθώς και τις κακές συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

Στη συνέχεια κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στην Πρέβεζα όπου επισκέφθηκε τα Νομάρχη κ. Βασίλη Ιωάννου καθώς και το δήμαρχο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μιλτιάδη Κλάπα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στη συνέχεια, ο Γιάννης Μπανιάς και ο Κώστας Μπασιούκας στάθηκαν ιδιαίτερα στα προβλήματα υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην περιοχή και κυρίως στη μόλυνση του Αμβρακικού κόλπου και στο μπάζωμα του λιμανιού της πόλης. Έγινε ακόμη αναφορά στο κίνημα που έχει αναπτυχθεί από του πολίτες εναντίον των κεραιών.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ομιλία στο δήμο Λούρου του νομού Πρέβεζας.

Το κλιμάκιο συνεχίζει σήμερα την επίσκεψή του στο νομό Θεσπρωτίας.

To Γραφείο Τύπου