Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/05/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Δυτικών Συνοικιών καταγγέλλει τις καταστροφικές επιθέσεις που δέχθηκε εχθές Πέμπτη σε περίπτερό του στην Πλ. Ελευθερίας της Α. Ηλιούπολης. Οι επιθέσεις αυτές στρέφονται ενάντια σε όσες και όσους διεκδικούν με ειλικρίνεια και εντιμότητα την ψήφο του λαού της Δυτ. Θεσσαλονίκης. Είναι προφανές ότι δεν θα σταθούν εμπόδιο στην προσπάθεια μας για την προβολή των θέσεων μας για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας όπου το δικαίωμα λόγου και έκφρασης δεν θα ποδοπατείται από ομάδες που δυστυχώς βλέπουμε να πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα και που γαλουχούνται με αντιλήψεις παλαιότερων εποχών και που πολύ απέχουν από την δημοκρατία.

Η συμμετοχή μας στα κινήματα πόλης, στους αγώνες για το περιβάλλον και τα στρατόπεδα, στην προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η αγωνία  μας για μια κοινωνία ισότιμης και ειρηνικής συνύπαρξης και συνεύρεσης των λαών, και στην υπεράσπιση του δημόσιου χώρου δεν θα σταματήσει από τη δράση των κάθε λογής βανδάλων. Η ισότιμη  προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο απορρέει από τις διατάξεις του Συντάγματος.

Καλούμε την κοινωνία και τους πολίτες της Δυτ. Θεσσαλονίκης να καταδικάσουν έμπρακτα τέτοιες πρακτικές και να ενισχύσουν στις επικείμενες ευρωεκλογές τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τέλος, καλούμε την Πολιτεία να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που απορρέουν από την ελληνική νομοθεσία και το Σύνταγμα για την προστασία της διακίνησης των ιδεών.

ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ