Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/05/2009

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, από την σημερινή συγκέντρωση κατοίκων και φορέων του Ελληνικού έξω από την 129 Π.Υ.

photo photo

Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη και Θ. Δρίτσα καθώς και από τις υποψήφιες με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Φρατζεσκάκη και Ζ. Κωνσταντοπούλου βρέθηκε σήμερα στην συγκέντρωση κατοίκων και φορέων του Ελληνικού που με σύνθημα: «Το πάρκο ανήκει στους πολίτες κι όχι στους δρόμους που το καταστρέφουν» διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για την καταστροφή του χώρου πρασίνου στην μονάδα 129 Π.Υ. η οποία αποχωρεί και την κατασκευή κόμβων στην θέση της.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε:

«Όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές κι ακούμε όχι μόνο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον πρωθυπουργό να μιλούν για «πράσινη ανάπτυξη» και την ίδια στιγμή να συναινούν σε σχέδια που καταστρέφουν το περιβάλλον, σε περιβαλλοντοκτόνους νόμους, σε σχεδιασμούς για αυτοκινητόδρομους, για μεγάλα εμπορικά κέντρα, για εκτροπές μεγάλων ποταμών, αναρωτιόμαστε τελικά αν με τον όρο «πράσινο» εννοούν το χρώμα της φύσης ή το χρώμα του χρήματος.

Η μάχη για το περιβάλλον είναι μια μάχη που την δίνουν οι ενεργοί πολίτες σε κάθε τοπική κοινωνία. Η μόνη δύναμη που μπορεί να κερδίσει ελεύθερους χώρους, που μπορεί να αντισταθεί στα μεγάλα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου στην συρρίκνωση του περιβάλλοντος είναι η δύναμη των ενεργών πολιτών.

Θα βρισκόμαστε δίπλα τους. Σε όλους τους αγώνες που θα δώσουν από δω και στο εξής για να πετύχουν μικρές και μεγάλες νίκες. Νίκες σαν αυτές που πετυχαίνουν οι αγώνες των κατοίκων του Ελληνικού  διεκδικώντας ελεύθερες παραλίες, διεκδικώντας οι χώροι πρασίνου να ανήκουν στους πολίτες, να είναι ανάσα ζωής για  τα παιδιά τους».

To Γραφείο Τύπου