Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/07/2006

Σύσκεψη στελεχών της "Παρέμβασης" της Αθήνας για τα Ελληνοτουρκικά και τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης

Tα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στελεχών της "Παρέμβασης" του Συνασπισμού την περασμένη Τετάρτη.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

Ιδιαίτερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισημάνθηκε ότι η κατάσταση ακινησίας, οδηγεί σε ένα μπαράζ εξοντωτικών εξοπλισμών, συνεχή απειλή θερμού επεισοδίου και εγκλωβίζει την πολιτική της χώρας στο τρίγωνο "Ουάσιγκτον- 'Αγκυρα - Αθήνα" που επιφέρει την αμερικανική επιδιαιτησία.

Αντίθετα η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει μια πολυδιάστατη ενεργητική εξωτερική πολιτική.

Η "Παρέμβαση" θεωρεί ότι ο διάλογος, η προσφυγή στην Χάγη και η αξιοποίηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ε.Ε., πρέπει να αποτελέσουν τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η πολιτική της χώρας στην αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Ο Συνασπισμός, οφείλει να επιμείνει με σαφήνεια στην πολιτική αυτή, αναλαμβάνοντας και τις ανάλογες πρωτοβουλίες.

Για δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές:

Τα στελέχη της "Παρέμβασης" εκτιμώντας την ιδιαίτερη πολιτική σημασία της εκλογικής αναμέτρησης στην Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, θεωρούν αναγκαία την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του κόμματος στο λεκανοπέδιο, για την στήριξη του σχήματος των "Ενεργών Πολιτών" με επικεφαλής τον καθηγητή Γιάννη Πανούση. Οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα πρέπει να ξεπεραστούν και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του σχήματος να επικοινωνήσει με ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, που ενδιαφέρονται για μια ισχυρή, δημοκρατική αυτοδιοίκηση.

Ανάλογης πολιτικής σημασίας εκτιμήθηκε και η αναμέτρηση στον Δήμο της Αθήνας, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη στήριξης της καμπάνιας της "Ανοικτής Πόλης" με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, και της επαφής της με ένα ευρύ ακροατήριο δημοτών που ενδιαφέρεται για ένα διαφορετικό μοντέλο δημοτικής αρχής, ανοικτό στον πολίτη.

Τέλος ανακοινώθηκε η αναδόμηση τα ιστοσελίδας της "Παρέμβασης" στην διεύθυνση : www.politicaldialogue.gr

To Γραφείο Τύπου