Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/07/2006

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση του Συντονιστικού του ΠΑΣΟΚ και την απάντηση του Υπουργού Απασχόλησης, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Η πραγματικότητα για την ανεργία-απασχόληση στη χώρα μας είναι πολύ μακριά από τις σημερινές "κοκορομαχίες" του ΠΑΣΟΚ και του Υπουργού Απασχόλησης και την ξέρουν πολύ καλά και οι 500.000 άνεργοι και οι οικογένειές τους.

Η χώρα μας και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί κυβερνήσεων Ν.Δ. είχε και έχει τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ε.Ε. των 15 και ιδίως στους νέους και στις γυναίκες, ενώ τα επιδόματα ανεργίας που έχουν να αυξηθούν 2 χρόνια είναι εξευτελιστικά.

Οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης για την ανεργία είναι πιστό αντίγραφο των αντίστοιχων πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δεν αντιμετωπίζουν την ανεργία αλλά τη διαχειρίζονται και την ανακυκλώνουν προς όφελος, μάλίστα, των επιχειρήσεων που επιχορηγούνται πλούσια γι' αυτόν τον σκοπό.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι η ανεργία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συνέχιση των ίδιων αποτυχημένων πολιτικών του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού, αλά με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κυρίως στον κοινωνικό τομέα και με τη ριζική μείωση του χρόνού εργασίας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου