Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/05/2009

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΝ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τον θάνατο του σ. Μιχάλη Παπαγιαννάκη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ εκφράζει την βαθειά της λύπη για τον χαμό του συντρόφου Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Ο σύντροφος Μιχάλης ήταν υπόδειγμα αριστερού. Μ ε πρωτοποριακές και ρηξικέλευθες ιδέες, για την ανανεωτική αριστερά της εποχής μας, τον αριστερό ευρωπαϊσμό, την οικολογία, το δημοκρατικό δρόμο για το σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία.

Υπηρέτησε με συνέπεια την ανάγκη σύζευξης της Αριστεράς με την γνώση και τον ορθολογισμό. Πάλεψε με πείσμα για τις ιδέες του, σεβόμενος τις ιδέες των άλλων, προσπαθώντας για τις αναγκαίες συνθέσεις και τις προγραμματικές συγκλήσεις.

Υπήρξε υπόδειγμα κομματικότητας, υπερασπιζόταν πάντα το κόμμα ακόμη και όταν διαφωνούσε, ακόμα και όταν αδικείτο. Για τον Μιχάλη ο ΣΥΝ ήταν το κοινό μας σπίτι <συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης εξʼ αδιαιρέτου > όπως πολύ συχνά επαναλάμβανε. Με τις δύο δημόσιες παρεμβάσεις, τελευταία, ουσιαστικά μας καλούσε στον αγώνα για ένα καλό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές.  

Σύντροφέ μας Μιχάλη ο θάνατός σου μας συγκλόνισε. Όμως για όλους και όλες εμάς θα είσαι πάντα παρών. Θα μας μιλάς στην πλατεία της Χαλάστρας, θα είμαστε μαζί στην λίμνη της Κορώνειας για να αποτρέψουμε την οικολογική καταστροφή.

Το κενό που αφήνεις, τώρα που τόσο σε είχαμε ανάγκη, θα μπορέσει να το καλύψει η δική μας προσπάθεια:

Καλό σου ταξίδι σύντροφε Μιχάλη.