Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/07/2006

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας για τρεις ολόκληρους μήνες δημοσιογράφος, ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από ιδιωτικό αστυνομικό κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ

Για τρεις ολόκληρους μήνες εξακολουθεί να βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας της νευρολογικής κλινικής του νοσοκομείου "Γ.Γεννηματάς" η δημοσιογράφος και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, Αγγελική Χατζηδημητρίου, χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Η Αγγελική Χατζηδημητρίου δέχτηκε ιδιαίτερα σκληρή και βίαιη επίθεση από φύλακα ιδιωτικής αστυνομίας, έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο, όταν στο πλαίσιο της δουλειάς της προσπαθούσε να συγκεντρώσει πληροφορίες για, όσο το δυνατόν, πιο αντικειμενικό ρεπορτάζ για τα προβλήματα των εργαζομένων και της λειτουργίας του εργοστασίου.

Το πολιτικό πρόβλημα που ανακύπτει, είναι οι αρμοδιότητες και τα όρια δράσης των ιδιωτικών αστυνομικών, πολύ περισσότερο που το συγκεκριμένο περιστατικό αφορούσε σε επιχείρηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, της ΔΕΗ. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να παρθούν μέτρα ώστε ποτέ να μην υπάρξει παρόμοιο περιστατικό σε εργαζόμενο ή άλλο πολίτη.

Πρέπει, τέλος, η πολιτεία να σκύψει πάνω στα πολλά προβλήματα που άφησε πίσω της η βάρβαρη επίθεση στην Αγγελική Χατζηδημητρίου και να δώσει λύσεις.

Τμήμα Δικαιωμάτων