Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/05/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΉ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Με πρόσχημα υπαρκτά φαινόμενα αντικομμουνισμού σε όργανα της Ε.Ε. το ΚΚΕ έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα μια επιχείρηση ιδεολογικής τρομοκράτησης εκπαιδευτικών, όταν στα πλαίσια διδασκαλίας ιστορικών και κοινωνικών  μαθημάτων ή κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επισκέψεων αυτοί θίγουν τις αρνητικές επιπτώσεις του σταλινικού φαινομένου.

Με παραστάσεις βουλευτών στα γραφεία συλλόγων διδασκόντων, με πιέσεις σε διευθυντές σχολικών μονάδων, με πικετοφορίες και κινητοποιήσεις μελών και στελεχών του εν λόγω κόμματος επιχειρείται η σπίλωση της διδακτικής, παιδαγωγικής και ηθικής υπόστασης άξιων εκπαιδευτικών.

Ιδιαίτερο ζήλο αυτοί οι «αγανακτισμένοι πολίτες» επιδεικνύουν, όταν οι καταγγελλόμενοι/ες είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το τραγικότερο όλων είναι ότι σε αυτή τη διαδικασία δεν διστάζουν να εμπλέξουν σε ρόλο καταδότη των δασκάλων τους και τους ίδιους τους μαθητές.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην υποκύψουν σε πιέσεις, από όπου και αν προέρχονται και να συνεχίσουν ελεύθερα και σύμφωνα με τη συνείδησή τους το δύσκολο εκπαιδευτικό τους έργο.

Καλούμε το  ΚΚΕ να αναλογιστεί τις ευθύνες του πρωτίστως απέναντι στη νεολαία αυτού του τόπου και να σταματήσει την αχαρακτήριστη τακτική προσβολής της αξιοπρέπειας   εκπαιδευτικών.

Η ηγεσία του ΚΚΕ ας το πάρει απόφαση.

Η ιστορία δεν ξαναγράφεται «με φοβέρες και...» ψέματα.

Τμήμα Παιδείας