Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/05/2009

ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Σε διάβημα προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασ. Νικόπουλο, σήμερα το πρωί (28/5/2009), ο Μανώλης Γλέζος τόνισε τα εξής:

Η απόφαση του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου να διαγράψει από την δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, την ΚΕΔΑ, την Κίνηση Ενεργών Πολιτών, το Κόκκινο, καθώς και το ΔΗΚΚΙ, το Ξεκίνημα, τους Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας και την Ομάδα Ρόζα, συνιστά επέμβαση στη μορφή και στη δομή ενός πολιτικού σχηματισμού.

 Αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα των πολιτών που συγκροτούν ένα πολιτικό σχήμα, αν αυτό θα είναι μονολιθικό ή πολυμερές, ομοσπονδία ή συνομοσπονδία, συνεργασία ή συνασπισμός πολιτικών κομμάτων και κινήσεων.

Προξενεί επίσης εντύπωση το γεγονός ότι οι πολιτικές κινήσεις ΚΕΔΑ, Κίνηση Ενεργών Πολιτών και Κόκκινο, στις τελευταίες εθνικές εκλογές είχαν υπογράψει με τους ίδιους εκπροσώπους, χωρίς να δημιουργηθεί θέμα, παρόμοια δήλωση.

Αλλά και πάλι, αν υπήρχε σήμερα διαφορετική αντίληψη, γιατί δεν κλήθηκαν οι υπογράφοντες να ενημερωθούν;

Πάντως, αντικειμενικά, προκύπτει με την επέμβαση αυτή ένα τεράστιο πολιτικό θέμα. Είναι ανεπίτρεπτο η διορισμένη από την εκτελεστική, δικαστική εξουσία, να επεμβαίνει στην εσωτερική λειτουργία των πολιτικών σχηματισμών της χώρας. Τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να κωφεύουν. Οφείλουν να πάρουν θέση.

To Γραφείο Τύπου