Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/01/2005

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από τον βουλευτή Νίκο Κωνσταντόπουλο, τον Νίκο Χουντή, συντονιστή της Π.Γ. και τον Πάνο Τριγάζη, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική και άμυνα, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσο Παπαδόπουλο.

Μετά την συνάντηση ο Ν. Κωνσταντόπουλος δήλωσε:

Η λύση του Κυπριακού παραμένει προτεραιότητα. Και προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύω ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου η κυπριακή και η ελληνική πλευρά να ανακτήσουν το πολιτικό πλεονέκτημα των προτάσεων για λύση του Κυπριακού προβλήματος, που θα αξιοποιεί και δεν θα ακρωτηριάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Να μην περιμένουμε, ούτε να παρακολουθούμε τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις άλλων.

Είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται ουσιαστικές αλλαγές το σχέδιο Ανάν και απαιτείται ένας αποφασιστικός ρόλος της Ευρώπης, ώστε η λύση να είναι ασφαλής και λειτουργική . Η συμπεφωνημένη λύση σημαίνει ειλικρινή θέληση συμβίωσης και επανένωσης του νησιού.

Η κυπριακή και η ελληνική πλευρά να μην χρεώνονται το επιχείρημα που πολλές φορές διατυπώνεται, ότι είναι εκτός πρωτοβουλιών και αρνητικός παράγοντας. Πολύ περισσότερο, διότι αυτά που λέγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εκείνο που χρειάζεται είναι η διαρκής ετοιμότητα από κυπριακής και ελληνικής πλευράς, έτσι ώστε οι ουσιαστικές αλλαγές και η επανάληψη των διαδικασιών για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος να έρθουν σε αίσιο πέρας. Να μην είναι η Κύπρος η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που είναι διαμελισμένη.

To Γραφείο Τύπου