Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/06/2009

Δήλωση της Ταχταλίδου Ντίνας υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι η  πρώτη φορά  που το ΚΚΕ με συκοφαντίες και ψευτιές προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις και τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μοτίβο είναι και τα άρθρα του «Ριζοσπάστη» για τους εργαζόμενους της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (πρ. Λαναρά).

Είναι θράσος να μιλάει το ΚΚΕ για τον αγώνα των εργαζομένων και να κάνει κριτική όταν ήταν απόντες απʼ αυτόν τον αγώνα.

Οι 1100 εργαζόμενοι ξεκίνησαν τον αγώνα τους τον Ιούνιο του 2008 με τα παρακάτω αιτήματα:

1. να διασφαλιστούν  οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων

2.  να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια σε βάθος χρόνου

3.  να καταβληθούν οι οφειλόμενες αποδοχές των εργαζομένων

4.  να παρέμβει εδώ και τώρα ο Εισαγγελέας ειδικών υποθέσεων για τα πεπραγμένα του Λαναρά και να απομακρυνθεί ο Λαναράς από το ΔΣ της εταιρείας με την ενεχειρίαση των μετοχών του στο δημόσιο αφού αυτό θα βάλει την εγγύηση για τη χρηματοδότηση.

Οι εργαζόμενοι πέτυχαν μέσα από τον αγώνα τους να πληρωθούν μισθούς  8μηνών που οφείλονταν και τα Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων.

Βέβαια οι απόντες προβοκάτορες του ΚΚΕ εδώ και ένα χρόνο προσπαθούν  να συκοφαντήσουν τον αγώνα των εργαζόμενων ότι δήθεν πάλευαν για να πάρει λεφτά ο Λαναράς !!!!! και έμειναν μόνοι τους με το υβρεολόγιό τους γιατί οι εργαζόμενοι καθολικά τους γύρισαν την πλάτη.

Σήμερα ο αγώνας  των εργαζόμενων συνεχίζεται για την επαναλειτουργία των εργοστασίων, για τη διασφάλιση των εργαζόμενων και την καταβολή των υπόλοιπων 4 μισθών που τους οφείλονται. Και αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε  και πάλι μαζί. Αυτή είναι η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι όταν οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωσ/ργίας χτυπιόταν από τα ΜΑΤ στην Αθήνα οι  γραφειοκράτες της «ταξικής» Ομοσπονδίας Κλωσ/ργών  στελέχη του ΚΚΕ ήταν αραχτοί στα γραφεία τους. Και είμαστε περήφανοι στο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά που στηρίξαμε τον αγώνα των εργαζόμενων και θα συνεχίσουμε  να τον στηρίζουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζόμενων. Είμασταν  καθημερινά μαζί τους στον αγώνα, στις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις καταλήψεις  των ΟΑΕΔ στα κλεισίματα των δρόμων. Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  και τον Πρόεδρό του Αλέκο Αλαβάνο είδαν οι εργαζόμενοι να τους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και τη βοήθειά τους. Δεν είδαν όμως οι εργαζόμενοι τους βουλευτές του  ΚΚΕ ούτε την κ. Παπαρήγα πουθενά.

Και ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ η κ. Παπαρήγα να δηλώνει προβοκάτσια σε βάρος  του ΚΚΕ όταν η ίδια και το κόμμα της μόνιμα λειτουργεί προβοκατόρικα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του. Και ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ και είναι θράσος να ζητάει το ΚΚΕ την ψήφο των εργαζόμενων στην Ενωμένη Κλωσ/ργία.

Γιατί  άραγε; Για να τους επιβραβεύσουν για την απουσία τους ή για τις ψευτιές και τις συκοφαντίες ενάντια στον αγώνα τους; Και πρέπει να καταλάβουν στο ΚΚΕ ότι πέρασαν οι εποχές που διεκδικούσαν την ψήφο των εργαζόμενων γυαλίζοντας τα παράσημα του παρελθόντος, την ψήφο  των εργαζομένων την  διεκδικείς ΜΟΝΟ όταν είσαι μαζί με τους εργαζόμενους στους αγώνες που κάνουν.

To Γραφείο Τύπου