Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/06/2009

Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ με την Αννα Φιλίνη στην Ακρόπολη

Περιοδεία για τις ευρωεκλογές σε όλον τον αρχαιολογικό χώρο και στα εργοτάξια της Ακρόπολης πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη, ευρύ κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη βουλευτή Άννα Φιλίνη. Στη διάρκεια της ομιλίας, που έγινε στο εργοτάξιο δίπλα στο χώρο των Προπυλαίων, τονίστηκε η σημασία της ψήφου στο ΣΥΡΙΖΑ και η ανάγκη στήριξης μιας άλλης πολιτικής, που δεν θα κόβει κονδύλια από τον προϋπολογισμό, αλλά αντίθετα θα ενισχύει τον πολιτισμό. Επίσης αναφέρθηκαν οι αγώνες που έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΝ για τη στήριξη του πολιτισμού και των αναστηλωτικών έργων της Ακρόπολης, καθώς και η συνολική στήριξη του πολιτισμού εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στο Κοινοβούλιο.

Από την ματιά των εργαζομένων - αρχαιολόγων, μηχανικών, μαρμαροτεχνιτών, φυλάκων - τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης της αποφασιστικής παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενταχθούν τα έργα της Ακρόπολης στο ΕΣΠΑ, ώστε να μην μπει σε κίνδυνο η αποπεράτωσή τους. Επίσης, τονίστηκε το γεγονός ότι συνεχίζουν να μένουν για πάνω από 5 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα έργα, που παρόλα αυτά δουλεύουν αδιάκοπα και με εξαιρετική υπευθυνότητα.

Με την ευκαιρία της περιοδείας αυτής, η Άννα Φιλίνη είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει, ανεβαίνοντας και στα ικριώματα, τη μεγάλη πρόοδο των αναστηλωτικών έργων του Ναού της Νίκης, του Παρθενώνα και των προπυλαίων της Ακρόπολης.

To Γραφείο Τύπου