Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/06/2009

Δήλωση του Δ. Στρατούλη σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του κ. Μπαρόζο για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση

Σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του κ. Μπαρόζο για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εν μέσω οικονομικής κρίσης και μαζικής ανεργίας που αυτή προκαλεί, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη των ανέργων, αποφάσισε να προτείνει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της μερικής και ελαστικής απασχόλησης και περισσότερη διεύρυνση της ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης απασχόλησης των νέων σε προγράμματα stage, δίνοντας για το σκοπό αυτό ακόμα μεγαλύτερες δωρεάν χρηματοδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας έχουν μοναδική ευκαιρία στις ευρωεκλογές να καταψηφίσουν τόσο τη Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν τον πρόεδρο της Επιτροπής και σημαιοφόρο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

To Γραφείο Τύπου