Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/07/2006

Γεννούν ανησυχίες τα νέα σχέδια του ΝΑΤΟ

Σχετικά με την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Jaap de Hoop Scheffer στη χώρα μας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Οι επίσημες δηλώσεις, αλλά και πρόσθετες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, γύρω από το περιεχόμενο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, γενούν έντονες ανησυχίες. Το συμπέρασμα είναι ότι, ενόψει και της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Ρίγα, η ελληνική κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με τις επιλογές για τη διεύρυνση της συμμαχίας και την επέκταση της σφαίρας δράσης της σε όλο τον κόσμο. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις η κυβέρνηση της χώρας μας εμφανίζεται να πλειοδοτεί, όπως στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες ότι ζητήθηκε μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο του Αφγανιστάν, πληροφορίες που ουσιαστικά δεν διαψεύστηκαν από τις επίσημες δηλώσεις.

Ο ΣΥΝ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα σχέδια αυτά. Θεωρεί ότι όχι μόνο πρέπει η χώρα μας να αρνηθεί κάθε νέα εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, αλλά να απεμπλακεί και από δεσμεύσεις που έχει ήδη αναλάβει.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου