Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/06/2009

Δήλωση Στέφανου Μπαγιώργου για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Ο Στέφανος Μπαγιώργος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, μιλώντας για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στον «Αθήνα 9.84» (Η. Κανέλλης- Στε. Κασιμάτης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών  αποτελεί ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον εκλογικό στόχο της κατάληψης της τρίτης θέσης και της εκλογής τριών ευρωβουλευτών. Το αποτέλεσμα οφείλεται σε λανθασμένες επιλογές από το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΝ και μετά.

Η αδυναμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις χιλιάδων πολιτών που εναπόθεσαν ελπίδες στον ΣΥΝ -με αποτέλεσμα τη δημοσκοπική του άνοδο όλο τον προηγούμενο χρόνο- αδυναμία που μεταφράστηκε σε απουσία λύσεων στα κεντρικά πολιτικά προβλήματα της χώρας.

Η νόθευση της ευρωπαϊκής φυσιογνωμίας του κόμματος και η στάση του στα γεγονότα του προηγούμενου Δεκέμβρη συγκροτούν το πολιτικό πλαίσιο που συνέβαλε στο αρνητικό αποτέλεσμα, αποδιαρθρώνοντας την εκλογική βάση της ανανεωτικής Αριστεράς.

Αυτό που απαιτείται τούτη την ώρα είναι η ψύχραιμη συλλογική συζήτηση και ο επαναπροσδιορισμός των πολιτικών επιλογών και των συνεργασιών του κόμματος.

To Γραφείο Τύπου